„Vetekszem minden szerrel, ezzel a szexi flexszel” – Klippremier! Varga Zsuzsa: Partykiller

2024.06.12. 12:09, srecorder

varga-zsuzsa-partykiller.jpg

„Van valaki, aki partykillernek hívott, én meg válaszoltam: nem, én partykiller királylány vagyok. Aki szeretetre vágyik, mint mindenki.”

Új daláról így mesélt a Recordernek Varga Zsuzsa: „A Partykiller című számomnak ez a harmadik változata, ahogy mindig is terveztem megcsinálni, de becsúszott pár kanyar előtte. Az első verziót a Petőfi TV-n adták le az Akusztik című műsorban. Full bluesos, jazzes, 6/4 és 4/4 váltják egymást, egy másik világ. Külön kiemelem Kégl Lóránt zongorajátékát, tökjó hangulatot teremtett. A második körben a Stinky Bugs csapata hívott, hogy játsszunk valamit és megint egy tök más, lassú funkos, szöveget picit megváltoztatva rögzítettük a csatornájukra a Partykillert.

De már nagyon be akartam fejezni a saját verziómat, és régi szerzőtársamat, Kovács Petit hívtam co-producernek, és a mix is nála készült. Ahogy a dal változott, a szöveg is mindig módosult, bár a lényeg, a refrénben a menőzés, a verszakokban pedig egy szerelmi évődés, végig benne van. Van valaki, aki partykillernek hívott, én meg válaszoltam: nem, én partykiller királylány vagyok. Aki szeretetre vágyik, mint mindenki.

Sufnituning hangulatban, barátokkal, egy nagyon klassz helyen, a Kugler Szalonban forgattunk a Partykiller című dalomra klipet. Egy igazi parti jeleneteiben csillogunk, szexizünk, táncolunk és ünnepeljük magunkat. Nem volt koreográfia, mindenki azt csinálta, ami jólesik neki. Flörtöl a kamerával, lip-sync-el, pózol, megmutatja magát, úgy, ahogyan szeretné.

Voltak számomra is új arcok a szereplők közt, akiket barátom, vokalistám, a zseniális színész és énekes Selmeci Lili, a klip lány főszereplője csalt el, volt, akit közös barát küldött, hogy bátran jöjjön, szeretni fogja, és volt, akivel nem ez volt az első, és valószínűleg nem is az utolsó tánc. A klipet Horváth Balázs készítette.

Mindig is vonzott a ballroom világa, a drag, imádom a jelmezeket, a flittert. A Pose sorozatért odavoltam. Olyan csodálatos embereket ünnepelhetünk egy befogadó, szeretetteli közegben akik – bármilyen ostoba vegzálás ellenére – kiállnak és megmutatják, mennyire magabiztosak, önazonosak – és erre büszkék.

A NYÁR TÉVÉSOROZATA FORRADALMAT CSINÁLT – KRITIKNÁK A POSE-RÓL

Nőként, énekesnőként, alkotó emberként az önazonosság megtartása, önelfogadás kihívásai engem is érintenek. Bárki adhat bátorítást és szolgálhat jó példával. Szép lassan lebontjuk a lejárt szavatosságú, pláne a gyűlölet szolgálatába állított konvenciókat, igennem-re leegyszerűsített kirekesztést, „anyanőapaférfi”-szlogeneket. Egy olyan világról álmodom, ahol egyediségünk, különlegességünk, szépségünk felvállalása, és a szerelem szabadsága alapvető.

Szerettem volna, hogy a Partykiller a Pride hónapjában jelenjen meg, és hálás vagyok, hogy a Pride a klipet hírlevelében osztotta meg feliratkozóival. Itt az ideje, hogy mindenki más is láthassa.”

Zsuzsa legutóbbi két EP-je, a magányról szóló, finomabb, érzelmesebb Zuzuana és a pörgős-táncos Szusizsu is a Recorderen debütált, aktuális kedvenceiről 2021-ben és '22-ben is mesélt nekünk, és ő volt a Nagy Évem podcastunk első vendége anno, amiben végül nem csak az áttörést hozó nagy évét, hanem az egész karrierjét átbeszéltük vele. Ez pedig egy szuper Lemeztáska-interjú Zsuzsával.

 

A Partykiller korábbi verziói:

 

Varga Zsuzsa a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/06/12/klippremier_varga_zsuzsa_partykiller
„Vetekszem minden szerrel, ezzel a szexi flexszel” – Klippremier! Varga Zsuzsa: Partykiller
süti beállítások módosítása