„Ha rosszabb lennék nálad, még akkor is jobb lennék” – Itt van 6363 és a Prémium VIP Gang Extra Posse Exkluzív

2024.10.18. 08:39, srecorder

6363-posse.jpg

Ketioz, Krúbi, bongor, Lil Frakk, Ótvar Pestis, Saiid és 6363 egy számban. De ki a legjobb? Premier!

barsonycover.jpgNagyszabású rapkollabot hozott össze 6363, és mint nála mindenben, ebben is van egy vicces-okos csavar. „Tavaly megcsináltuk a rapszöveg trilógiát, ami a kifigurázása volt az egoreppnek. Ezt a témát én ezzel a három dallal egészen addig lezártnak tekintettem az életemben, amíg nem ugrott be az az ötlet, hogy milyen abszurd lenne a kedvenc hazai reppereimmel is megcsinálni ezt egy nagy közös dalban, ahol mindenki arról beszél, hogy ő a legjobb. A dal egy igazi önellentmondás lett így, egyszerre 7-en (mint a gonoszok) beszélünk arról, hogy nekünk a legnagyobb a flownk és a legjobbak a rímeink” – mondta Gege.

A közreműködők mellett még egy meglepetésvendég is van a dalban: az MC-ket a stand-upos Janklovics Péter konferálja fel. „Szerettem volna egy olyan ceremóniamestert hívni, akinek jelent is valamit, hogy egy ilyen nagy kollab része lehet. Régóta tudom, hogy Peti imádja a magyar hip-hopot, és a közreműködő előadókból mindenkit szeret, úgyhogy a választás viszonylag egyértelmű volt. Tudtam, hogy mindenkire fog tudni egy-egy szívből jövő nyelvi geget. Ráadásul van ugye a klasszik Sziget-reklám, amit én régen is imádtam és Petit örökre a zenéhez láncolta.”

Egy ilyen együttműködéshez persze különleges vizuál is dukál: a dalhoz videóklip is készült, amely a GameBoy-kort idézi. Az animációt, melyben bongor és Krúbi a magyar politika híres arcaival számol le, Ótvar Pestis a szövegében található tárgyakat kapja el, Gege pedig a rapszöveg1 és a rapszöveg2 videóklipjét éli újra, cancel. készítette.

6363 nyáron adta ki EP-jét, a Kordot már zenekaros felállásban, ami aztán év végén kerekedik ki a Bársonnyal nagylemezzé (igen, Kordbársonnyá). Közben jött tőle egy kétszámos, régisulis EP is (Gege néven, itt), mentorkodik az ősszel futó, Budapest Open Mic raptehetségkutatóban, az évét pedig december 14-én koronázza meg egy lemezbemutatóval az Akváriumban, amire már kaphatók a jegyek. Facebook-esemény itt.

„Nem kedveskedni próbál, hanem beleáll” – 6363-interjúnk

 

6363 a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/10/18/6363_es_a_premium_vip_gang_extra_posse_exkluziv_ketioz_krubi_bongor_lil_frakk_otvar_pestis_saiid
„Ha rosszabb lennék nálad, még akkor is jobb lennék” – Itt van 6363 és a Prémium VIP Gang Extra Posse Exkluzív
süti beállítások módosítása