"Mindig azt akarom érezni, hogy most kezdődik valami" - Varga Zsuzsa a Recorder első podcastjában

2021.06.20. 10:27, vferi

wide2_19.jpg

A Nagy Évem című podcastban magyar előadókkal beszélgetünk áttörésről, sikerről és bukásról - arról az évről, amelyik elindította őket a popsztárrá válás útján, és arról, mi történt velük az után, karrierjük hullámvasútján. Az első adás vendége Varga Zsuzsa, a Venus együttes egykori énekesnője, aki nemrég adta ki új dalát Legszebb rémálmom címmel. Keresd az adást a Spotifyon vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Indul a Recorder magazin első podcastja, amelyben magyar popsztárokkal beszélgetünk az áttörésük évéről és pályájuk nagyobb fordulópontjairól. Melyik volt az az év, amelyik felforgatta az életüket? Mikor érezték azt, hogy befutottak? Volt olyan, amikor a hátuk közepére kívánták a sikert? Érezték azt valaha, hogy kiestek a közönség kegyeiből? Milyen jó és rossz döntéseket hoztak? Hogyan találták meg a helyüket a szakmában?

Szeretnénk megtudni, mi kell ahhoz, hogy valaki zenészként sikeressé váljon Magyarországon, és persze célunk az is, hogy évről évre, előadótól előadóig haladva szépen lassan feltárjuk a magyar zeneipar elmúlt két évtizedének trendjeit, sajátosságait és változásait.

wide1_22.jpg
Varga Zsuzsa | Fotó: Valami Hektor

 

Első adásunk vendége Varga Zsuzsa, aki az ezredforduló egyik legnépszerűbb popzenekarának, a Venusnak volt az énekesnője, és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Régi nyár és a Kockahas. A zenekarból távozása után több sikeres szólólemezt megjelentetett, majd hat éven a Stopsonic nevű electro-pop formáció tagja volt. Jelenleg egy újabb szólóanyagon dolgozik, de előtte még kiadta a Legszebb rémálmom című dalt, amiről így mesélt A Nagy Évem podcastban:

"Ez a dal egy vallomás, ami egy időszak lezárásáról szól. Egyrészt egy párkapcsolat, másrészt a rossz életem lezárásáról. De azért van vége, mert én akartam, mert pusztító volt, mert nem működött. Úgy éreztem, először le kell zárjak mindent, és csak utána kezdhetek bele valami újba, valami tök másba. Légüres térben lebegek ezzel a dallal, valami lezárul, valami elkezdődik. Ez egy kiragadott pillanat, amiben arról beszélek, hogy sok minden jó volt, sok minden szar volt, és most lezárom ezt."

Zsuzsa nem szokott rágódni a múlton, és sosem szokott nyilatkozni a régi dolgairól, de most egyszer és utoljára a hallgatóink kedvéért kivételt tett, és közel két órában végigbeszéltük azt az utat, amit az elmúlt három évtizedben bejárt az életében.

Az ingázást tanya és kisváros között, a sötét koleszos időszakot, a zenekarozás kezdeti eufóriáját, a sikerrel együtt érkező alattomos húzásokat, az édesanyja elvesztését, az elválást a zenekartól, az újrakezdések sorozatát, a hatéves kitérőt az alkalmazott showbusiness világába, a hazatérést, a megszabadulást a függőségektől, és az ugrást abba, amitől egyszerre a legjobban fél, és amire a legjobban vágyik.

Köszönjük Zsuzsának, hogy megosztotta velünk a történetét, a hallgatóknak pedig kellemes időtöltést kívánunk!

Hallgasd a műsort a Spotify-on, vagy más podcasthallgató alkalmazásokban!

A podcast műsorvezetője a Recorder magazin vezető szerkesztője, Varga Ferenc, aki kilenc éve készíti az egyik legnépszerűbb magyar filmes podcastot (Filmklub). A műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenéért Kristóf Norbert.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/06/20/_mindig_azt_akarom_erezni_hogy_most_kezdodik_valami_varga_zsuzsa_a_recorder_elso_podcastjaban
"Mindig azt akarom érezni, hogy most kezdődik valami" - Varga Zsuzsa a Recorder első podcastjában
süti beállítások módosítása