Péppé effektezett pszichedélia – Itt a garázsos Stone Sober első koncertalbuma, egyenesen a Szimplából

2024.03.14. 10:04, srecorder

stone-sober-live-at-szimpla.jpg

Tavaly debütált a Stone Sober kedves, galaktikus őrülete, a Sainted Mash nagylemez, most pedig élőben is megmutatja, mit tud Kubik Cseni és Urbán György dob-gitár (és néha elektromos orgona) duója.

„Már a februári Szimpla Kertes koncertünk előtt megfogalmazódott, hogy milyen klassz volna egy live album, szóval nem volt mit tenni, a színpadra menetellel egy időben benyomódott a felvétel gomb. A koncertről videó is készült, ám hogy izgalmasabb legyen a statikus állásból rögzített képi anyag, a látnivaló bizony péppé lett effektezve. A videót egy apró akciókamera, az album borítóján szereplő fotót pedig egy időzítőre állított fényképező masina készítette, míg a keverést Urbán Gyuri követte el. Ez aztán a DIY!” – mondta a zenekar a koncertalbumról, ami jól adja vissza a Stone Sober nyers, garázsos lendületét.

És hát DIY az is, hogy első stúdióalbumuk, a szintén a Recorderen debütált Sainted Mash után a LIVE @ SZIMPLA is elérhető kazettán, magánkiadásban. „Maradtunk a könnyen kezelhető és fürgén gazdára lelő 50 példánynál, melyek ezúttal fehér, fekete és piros színben várják, hogy leporold lejátszódat és te is belecsapj a kazettás Stone Sober-élménybe! Természetesen a felhőtlen szórakozás garantált, hiszen néhány új dal és az élő játék minden bája és némi hibája is fülön csíphető az anyagban.”

A koncert hanganyagát Gődér Csaba rögzítette. Stone Soberre legközelebb március 15-én a Három Hollóban lehet elszállni. Jegyvásárlás, Facebook-eseményItt pedig pár fotó a szép, színes LIVE @ SZIMPLA kazettákról, rendelni belőlük közvetlenül a zenekartól lehet.

stone-sober-szimpla-kazettak.jpg

stone-sober-szimpla-kazettak_jpg2.jpg

A Recorderen többször is írtunk már Kubik Cseni és Urbán György alternatív-pszichedelikus duójáról, a saját meggyboruk ihlette, ufóhangos Sour Cherry Wine-t és az újhullámos space rockos The Chess Game-et pedig mi mutattuk be, sőt, a kedvenc 2023-as zenéikről is meséltek nekünk.

„FELIDÉZ VALAMIT A SZABADSÁGMÁMORBÓL” – VIDAL, IMRE FIA IMRE ÉS A STONE SOBER KEDVENC 2023-AS ZENÉI

 

Stone Sober a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/03/14/itt_a_garazsos-pszichedelikus_stone_sober_elso_koncertalbuma_egyenesen_a_szimplabol
Péppé effektezett pszichedélia – Itt a garázsos Stone Sober első koncertalbuma, egyenesen a Szimplából
süti beállítások módosítása