Akinek sok a csöpögős Valentin-nap, itt az új cserihanna-klip

2024.02.14. 10:59, srecorder

fotos_neve_chovan_eszter_3.jpg

„Beleállni abba, hogy sok vagyok.”

Ez egy roppant szórakoztató lemez, ami sokkal mélyebb, mint elsőre gondolád; egy igazán egyéni hangú előadó bemutatkozása” – írtuk kritikánkban cserihanna tavaly tavasszal debütált nagylemezéről, a KIKÖTŐ-ről, amit az év végi listánkról sem hagytunk le. Most pedig klip készült a lemez egyik legjobb dalához, ami a leghallgattottabb lett Spotifyon: az Akinek én sok vagyok klipje pont olyan ötletes, szürreális agymenés, amit cserihannától várunk; ami egyszerre mélységesen vicces és szomorú, és csak utólag vesszük észre, valójában milyen mélyre ment.

„Mivel a dal a hosszan elfojtott düh felszínre töréséről szól, és arról, hogy minél tovább nem fejezed ki egészséges keretek között a haragodat, annál kevésbé sikerül majd szofisztikátlan elküldeni azt a valakit a legtávolabbi pontra, ezért ehhez mérten igyekeztünk Márkus Sándorral, a klip rendezőjével megtalálni azt a vizuális formanyelvet, ami ennek a humorát és mélységét is képes kifejezni.

Sanyival egyébként együtt dolgozunk a Budapest Bábszínházban és már korábban rájöttünk, hogy hasonlóan abszurd gondolkodás jellemzi őt képileg, mint engem verbálisan, ezért úgy gondoltuk, hogy jó lenne valamit közösen alkotni. A végeredményben mindamellett, hogy vicces, és tele van látszólag teljesen indokolatlan dolgokkal, van valami végtelenül tragikus és fájdalmas érzet is. Valahogy annak a fájdalma, amikor elengedjük a megfelelési kényszert és vállaljuk magunkat, még ha ezzel teljesen egyedül is maradunk. Beleállni abba, hogy sok vagyok. Fontos szempontunk volt továbbá, hogy semmi esetre se illusztráljuk a dalt. Az egész stáb – Vincze Alina operatőrrel az élén – és minden közreműködő ember annyira jó fej volt, lelkes és segítőkész, hogy biztos, hogy életre szóló élmény marad ez a forgatás” – mesélte cserihanna, aki április 5-én az Akvárium Klub Lokál termében tartja idei első önálló koncertjét, Csak azért is sok vagyok! címen. Facebook-esemény.

Korábban mi mutattuk be a depresszióról is játékosan szóló Fordulok kettőt, az intelligens, humoros szuperhősök, vagyis a (nagy)apáink iránti szeretet megéneklő BÁCSI, és a halogatással viccelő, lebegős egyszálgitáros ballada, a ma se csináltam rohadtul semmit klipjét is, illetve a teljes lemezt. A rímek abszurd humoráról, a banalitás mélységeiről, és csúnya szavakról szóló interjúnkat pedig itt olvashatod vele.

 

cserihanna a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Chován Eszter.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/02/14/akinek_sok_a_csopogos_valentin-nap_itt_az_uj_cserihanna-klip
Akinek sok a csöpögős Valentin-nap, itt az új cserihanna-klip
süti beállítások módosítása