„Keltsetek fel, amikor már újra minden jó!” – Premier! cserihanna: Fordulok kettőt

2023.02.03. 13:57, srecorder

cserihanna_13.jpg

Tavaly indította el szólóprojektjét a színházi munkáiról (illetve korábban a CseRihannákból) ismert Cseri Hanna, akinek ötletes első klipjéről, a ZSIRÁFHÁT-ról mi is írtunk. A poénos, fülbemászó szakítós számot most a depresszióról szóló Fordulok kettőt követi. Premier!

„Mindenki találkozhatott már kisebb-nagyobb mértékben azzal az érzéssel, mikor egy krízist annyira nehéz elviselni, hogy legszívesebben átaludnánk az egészet. Csak keltsenek fel, amikor már újra minden jó. A Fordulok kettő-t című dalom is egy ilyen hosszú, alvászavaros periódusban, valahol az álom és az ébrenlét között íródott” – mondja cserihanna, aki idén jelenteti meg első szólólemezét. Hanna 2022 októberében hozta ki első dalát (ZSIRÁFHÁT), ami a 6. Klipszemlén debütált, január végén pedig bongor egész estés koncertjén adta elő első közösüket (veréb) az Akvárium teltházas kisHalljában.

Hanna ezúttal egy másik, melankolikusabb oldalába nyújt betekintést: „A Fordulok kettőt a depresszióról, a veszteségek után érzett gyász élményéről szól, vagy mindenféle változásról, átmeneti állapotról, ami nagyon kikezdi a mentális teherbíró képességünket” – mondja Hanna, aki bábrendezői fantáziáját is kiélheti zenei projektjében. „A videót Virág Vivien készítette, akivel színházi munkákban szinte állandó alkotótársak vagyunk. Fontosnak tartottuk, hogy a szövegvideón túlmutató, a szöveggel mégis szervesen összekapcsolódó vizuális tartalom készüljön. Így született meg a videóban szereplő kis figura, aki szeretne eljutni a fénybe, de a súlyos teherként ránehezedő gondolatok és szavak mindig az útját állják.”

 

cserihanna a Facebookon.

fotó: Kovács Kinga

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/02/03/dalpremier_cserihanna_fordulok_kettot
„Keltsetek fel, amikor már újra minden jó!” – Premier! cserihanna: Fordulok kettőt
süti beállítások módosítása