Májusban a Puskás Arénában játszik Azahriah

2023.10.02. 12:40, srecorder

Ahogy arra számítani lehetett, jövőre – egész pontosan május 25-én – a Puskás Arénában lép fel Azahriah, és – mivel a Halott Pénz jubileumi koncertje csak júniusban lesz – a magyar előadók közül elsőként ad önálló koncertet a stadionban.

Mindig buli, buli, buli, Puskás Stadion a next” – énekli idei, vicc című dalában Azahriah, szóval a Puskás-fellépésnek egyszerre van hírértéke és tűnik teljesen természetesnek. A rajongók például olyan magától értetődőnek vették, hogy ez a következő mérföldkő kedvencük számára, hogy már kamu eseményeket is létrehoztak az ügyben.

Azahriah minden kétséget kizáróan napjaink legnépszerűbb magyar előadója: YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót (!); Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait; havonta több mint 700 ezer hallgatója van; a magyar streamelők a Desh-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben – az NMHH hivatalos statisztikái szerint 6,5 milliószor.

AZAHRIAH ÉS DESH VITTE A NYARAT A YOUTUBE-ON

Először megtöltötte a Budapest Parkot, tavaly a Sziget nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában – ennek a folyamatnak a következő lépése a Puskás Aréna. 2024. május 25-én Azahriah az ígéretek szerint grandiózus látvánnyal és sok-sok meglepetéssel készül, addig is új dalokon dolgozik, novemberben pedig tízállomásos európai turnéra indul, melyek nagy része már most telt házas. A Puskásba jegyek 2023. október 10-én (kedden) 10.10-től kaphatók ide kattintva.

Címlapos Azahriah-interjúnk itt olvasható, amiből kiderül az is, hogy miért csak most fogja még megírni a legnagyobb slágereit, egy tízes skálán hányasra lőné be a saját zenéjét, és tényleg befejezi-e az Azahriah-projektet 5 év múlva. A ló túloldalán-t annak idején 2022 legjobb magyar lemezei közé választottuk, a kritikánk róla itt olvasható. Ha pedig kíváncsi vagy Azahriah első nagyinterjújára, amit már zenészként adott (a Camouflage megjelenése idején), akkor ide kattints. A szeptemberi Recorder címlapján Desh szerepel, az ingyenes újságot ezeken a helyeken tudod beszerezni.

nyitókép: Kósa Zsolt

https://recorder.blog.hu/2023/10/02/majusban_a_puskas_arenaban_koncertezik_azahriah
Májusban a Puskás Arénában játszik Azahriah
süti beállítások módosítása