Újra itt a legígéretesebb magyar előadók showcase fesztiválja

2022.10.29. 09:11, srecorder

10-music-hungary-showcase.jpg

November 29. és 30. között Veszprémben mutatja be a hazai könnyűzene legaktuálisabb arcait a Music Hungary Konferencia & Showcase. Idén már másodszor kerül megrendezésre a feltörekvő előadókat bemutató ingyenes showcase fesztivál, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával partnerségben, most ősszel is három helyszínen, több mint húsz nagyszerű produkciót mutat majd be, köztük ajsa lunával, kristoaffal, Brenkával, Hegedűs Józsival és a Kacajjal.

2022. november 29. és 30. között a veszprémi Hangvillában kerül megrendezésre a Music Hungary Konferencia, rengeteg különféle zeneipari tartalmú előadással és kerekasztal beszélgetéssel. A tavalyi esemény sikereire alapozva idén is szerves része a konferenciának a showcase fesztivál, amelynek elsődleges célja, hogy itt találkozzanak a hazai zenei színtér szakemberei és a legaktuálisabb magyar előadók. A tavalyi showcase sikerét leginkább abban lehet mérni, hogy több, a fesztiválon fellépő előadó is látható volt a nyári fesztiválok line-upjában. A fesztiválra idén jelentkezni is lehetett, a 25-ös mezőnyből 20 előadót egy 6 fős kurátori csapat javasolt a programba, a nyílt pályázatra jelentkezők közül pedig 5 előadónak biztosítottak helyet.

A lineupban szerepel Hundred Sins, az egyik legizgalmasabb hazai producer, akinek több, mint 200.000 havi hallgatója van már Spotify-on és a showcase fesztiválon szintén fellépő kristoaffal közös melodráma című daluk nyolc hete toplistás a Petőfi Rádión. A kurátorok célja volt, hogy minél diverzebb listát állítsanak össze, így érkezik az egyik legjelentősebb nemzetközi metálfesztiválon, a Wacken Open Airen fellépő RED SWAMP, a tavalyi év egyik legcsodálatosabb magyar számát jegyző folk-pop előadó, Hegedűs Józsi, vagy a kolozsvári Musspell, akik a Papírkutyás fellépésük előtt néhány héttel a showcase-en tavaly fellépő Deva előtt játszanak majd az Akvárium NagyHalljában. Külön öröm, hogy idén is képviselteti magát az egyik legmeghatározóbb, újhullámos zenei kollektíva, az On The Low, ráadásul olyan előadókat hoznak a Terembe, mint a trapet a punkpop felől megközelítő Filo, vagy az újgenerációs hip-hop egyik legnépszerűbb előadója, az ország minden pontján klubokat megtöltő Ekhoe.

„KI VAGYUNK ÁBRÁNDULVA, EZ MEGHATÁROZÓ GENERÁCIÓS ÉLMÉNY” – INTERJÚNK FILOVAL.

Ha már zenei kollektíváknál tartunk, fontos kiemelni az Expresszó színpadát megnyitó hari_drama-t, amiről Mushu Israel a következőt nyilatkozta a Recordernek: „A hari_drama nem zenekar, hanem egy szabadművészeti kollektíva, amelynek jelenleg is több, modulációs formációja van, ami azt jelenti, hogy a tagok bármilyen elrendezésben alkothatnak egymással együtt és egymástól függetlenül, egyesített név és szellemiség alatt. A lényeg az, hogy aki jófej és aki ráér, az összeáll király dolgokat teremteni. A jelszó: Tudatosságot minden helyzetbe. Mindig van jobb ötlet." A showcase-en fellép a jazz- és népzenei szcéna ismert zenészeiből álló Uljana Quartet, a hazai jazz egyik legizgalmasabb, legfrissebb fiatal hangja, a Nagy Emma Quintet, vagy a debütlemezét a háromszoros Grammy-díjas producer és hangmérnökkel, Marc Ursellivel készítő LAIHO. Itt lesz Magyarország egyetlen katalán rumbát játszó zenekara is, a MazsiMó-GipsyMó, ha pedig valaki önfeledt tombolásra vágyik, ne hagyja ki Django Reinhardt-féle cigány jazz és a Balkán vad bulijainak szellemiségének fúziójaként született Hét Hat Club, vagy a népzenei hagyományokat alternatív rockkal és rappel vegyítő KACAJ koncertjét.

A showcase fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre, koncertjei ingyenesen látogathatóak, míg a Music Hungary Konferencia jegyei ide kattintva elérhetőek.

A teljes fellépőlista:

A Király Halott
ajsa luna
A Bence kalandjai
Brenka
Fiúk
hari_drama
Hegedűs Józsi
Hundred Sins
Hét Hat Club
KACAJ
kristoaf
LAIHO
MazsiMó-GipsyMó
Musspell
Nagy Emma Quintet
Nunki Bay Starship
O'SULLIVAN
OIEE
On The Low presents: Atka, Ekhoe, Filo
Palásti Máté
Pandóra Projekt
RED SWAMP
Selah Vie
Uljana Quartet

https://recorder.blog.hu/2022/10/29/ujra_itt_a_legigeretesebb_magyar_eloadok_showcase_fesztivalja
Újra itt a legígéretesebb magyar előadók showcase fesztiválja
süti beállítások módosítása