Koncertvideó-premier! Szesztay Dávid: Idebenn a csend (Live@KisPrésház)

2022.07.21. 13:42, srecorder

szesztay-david.jpg

Szesztay Dávid neve ismerős lehet a Kiscsillagból, a Santa Diver jazztrióból, esetleg egy-egy film vagy színházi előadás stáblistájáról. A multiinstrumentalista dalszerző 2018-as, első lemeze (Dalok bentremi is szerettük) megjelenését követően egy négytagú zenekaros felállással koncertezett, de idén úgy döntött, hogy egy ideig egyedül ad koncerteket – ezt örökíti meg a Recorderen debütáló koncertfelvétele is.

„Mondhatom, hogy rutinos koncertezőként ez mégis új terep nekem, gyakorlatilag kimaradt az életemből ez a féle előadásmód, mikor csak te és a hangszered vagytok, és ebből kell kisütni egy olyan műsort, ami akár közel másfél órán keresztül is érdekes tud maradni. Az eddig megjelent három lemez dalai már elég alapanyagot szolgáltattak ehhez a kihíváshoz, és mint előadó érzem, hogy koncertről koncertre tanulok valamit, fejlődöm, úgyhogy ebből a szempontból is nagyon hasznosnak tartom ezt az időszakot" – mesélte a váltásról Dávid, aki május 20-án egy különösen hangulatos, meghitt helyen, a Bartók Béla úton lévő Kis Présház irodalmi kávézóban játszott. A koncerten elhangzott dalok közül négyből hang- és képfelvétel is készült Todoroff Lázár közreműködésével, ez tekinthető meg most először nálunk.

Szesztay Dávid első szólólemeze 2018-ban jelent meg Dalok bentre címmel, amit teljes egészében maga játszott fel és kevert meg, mi pedig az év legjobb magyar albumai közé is beválogattunk. (Erre a lemezre egyébként kiscsillagos kollégája, Lovasi András is írt két szöveget.) Ezt követte a Határtalan című EP, amely a Recorderen mutatkozott be elsőként, majd 2021 tavaszán a második nagylemez, az Iderejtem a ház kulcsát, amelyről így írtunk a megjelenésekor: „Az Iderejtem a ház kulcsát nagyjából folytatja az eddigi melankolikus, érzelmes, izgalmasan hangszerelt art pop vonalat, bár újdonságokat is tartalmaz. […] Egyszerre egységes és színes a hangszerelés, és olykor a vadság is kitör.”

Legutóbb Dávid Gyertyaláng című klipjét mutattuk be.

„ÚRISTEN, TI EZT HÁRMAN CSINÁLJÁTOK?” – SANTA DIVER-INTERJÚNK.

SZESZTAY DÁVID KEDVENC 2021-ES ZENÉI.

 

Szesztay Dávid a Facebookon. Szesztay Dávid honlapja.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/07/21/koncertvideo-premier_szesztay_david_idebenn_a_csend_live_kispreshaz
Koncertvideó-premier! Szesztay Dávid: Idebenn a csend (Live@KisPrésház)
süti beállítások módosítása