Szesztay Dávid pénteken mutatja be első önálló szólóestjét

2022.04.19. 11:45, srecorder

szesztay-david_foto_ajtayzoltan.jpg

Április 22-én, az óbudai Esernyős Kulturális Központban ad különleges szólókoncertet a Kiscsillagból, a Santa Diverből és mívesen artpopos szólóprojektjéről ismert Szesztay Dávid, amin pár egészen új szerzeményét is eljátssza majd.

Szesztay Dávid első szólólemeze 2018-ban jelent meg Dalok bentre címmel, amit teljes egészében maga játszott fel és kevert meg, mi pedig az év legjobb magyar albumai közé is beválogattunk. (Erre a lemezre egyébként kiscsillagos kollégája, Lovasi András is írt két szöveget.) Ezt követte Határtalan című EP, amely a Recorderen mutatkozott be elsőként, majd 2021 tavaszán a második nagylemez, az Iderejtem a ház kulcsát, amelyről így írtunk a megjelenésekor: „Az Iderejtem a ház kulcsát nagyjából folytatja az eddigi melankolikus, érzelmes, izgalmasan hangszerelt art pop vonalat, bár újdonságokat is tartalmaz. […] Egyszerre egységes és színes a hangszerelés, és olykor a vadság is kitör.”

SZESZTAY DÁVID KEDVENC 2021-ES ZENÉI.

Dávid eddig zenekarral játszotta változatosan hangszerelt szólódalait, most azonban egyedül áll színpadra. „Eddig elkerült ez az egyszálgitáros, egészen csendes műfaj. Amúgy sem voltam soha az a tábortűznél gitározós típus, de miután két éve elvállaltam pár duókoncertet Fenyvesi Marci gitárossal, bennem maradt, hogy talán kipróbálhatnám, hogy milyen volna egyedül is előadni ezeket a dalokat. Pont egy éve esett meg ez először, akkor is az Esernyősben, és kicsit még engem is meglepett, hogy milyen jól működött a dolog. Szerintem érdekes lehet azok számára is, akik ismerik a stúdiófelvételeket, mert így hallhatják az egyébként elég színesen és gazdagon hangszerelt dalok „csontvázverzióit”, amikből én is kiindultam annak idején a lemezfelvételek során. Az is bebizonyosodott, hogy annak ellenére, hogy nem tipikusan könnyen elgitározható, akkordozós dalokról van szó, kifejezetten szépen hatnak ilyen előadásmódban is” – mondta a multiinstrumentalista zenész a koncertről, amelynek az Idebenn a csend címet adta. Ez egy apró szövegrészlet a Gyertyaláng című dalból, amelynek klipje pár hónapja a Recorderen debütált. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

fotó: Ajtay Zoltán

 

 

szesztay-koncert.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/04/19/szesztay_david_csutortokon_mutatja_be_elso_onallo_szoloestjet
Szesztay Dávid pénteken mutatja be első önálló szólóestjét
süti beállítások módosítása