Újjáalakul a magyar hardcore alapzenekara, a Bridge To Solace

2022.01.18. 11:24, srecorder

bridge-to-solace.jpg

2022. szeptember 16-án a Dürer Kert nagytermében adja visszatérő koncertjét a Jakab Zoltán vezette Bridge To Solace, akik 2003-ban hozták ki a műfaj überklasszikusának számító, a dallamos hardcore-t göteborgi ikergitározással és metalcore-hatásokkal dúsító Of Bitterness and Hope-ot. A lemez tavaly ünnepelte 18. születésnapját, amit egy vinilkiadással ünnepelt a zenekar, és ahogy azt a tagok elejtett megjegyzéseiből sejteni lehetett, a háttérben új dalokon is dolgoztak.

Nem szeretne béna nosztalgiazenekarrá válni, ezért új EP-vel is készül a Bridge To Solace, és azt sem állítják, hogy csak egyetlen koncertre alakulnak újjá. A cél: tét nélkül jól érezni magukat, ezért ha nem is lesz újra rendszeresen koncertező és lemezt felvevő zenekar belőlük, időről időre megmutatják magukat. Elsőként szeptemberben a Dürerben, ahol a BTS-közeli haverzenekarok is fellépnek velük, így a The Last Charge, a Touch, a Téveszme és a Satelles. Jegyvásárlás, Facebook-esemény, és lentebb a zenekar közleménye teljes egészében.

bts2021.jpgA Bridge To Solace 2021 végén

"Tizenkét évvel utolsó teljes hosszúságú, és hat évvel a Jótékonysági punkesten adott rövid reunion fellépésünk után úgy éreztük eljött az idő, hogy összejöjjünk és adjunk egy koncertet.

Tavaly töltötte be 18. születésnapját az Of Bitterness and Hope lemezünk, amelyet egy remekül sikerült vinil kiadással ünnepeltünk. Értelemszerűen egy ilyen esemény után az ember eljátszik a gondolattal, hogy érdemes lenne élőben is újra átélni azt a pozitív visszacsatolást, amit kaptunk, hogy vajon van még mit mondanunk és képesek leszünk még mindig adni magunkból, magunknak és a közönségünknek.

Hogy ne csak egy béna nosztalgiavonat legyünk – bár utalást már bőven tettünk ezzel kapcsolatban az elmúlt pár évben –, dolgozunk egy új EP-n is, amelynek zenei része rögzítve lett már 2018 nyarán. Ahogy az EP gondolata pár éve, úgy a reunion koncerté is egy tőről fakad: mindenféle teher nélkül érezzük jól magunkat. Nem leszünk egy száz százalékosan aktív zenekar, de szeretnénk, ha időről időre történne valami velünk, körülöttünk. Nem fogjuk azt mondani, hogy ez lesz az egyszeri alkalom, és ha kihagyod, akkor kimaradsz, de ígéreteket se szeretnénk tenni, mert egyszerűen más helyen van mindenki a zenekarból életében, mint voltunk a húszas éveink végén.

EGY ÉS UGYANAZ? GENERÁCIÓVÁLTÁS A MAGYAR HARDCORE/PUNK SZÍNTÉREN.

Új utunk első állomása 2022. szeptember 16-án a Dürer Kert nagytermében jön el, és az este nem lenne teljes, ha nem barátaink társaságában töltenénk el. Fogadjátok szeretettel vendégeinket, akikkel úgy éreztük szeretnénk megosztani ezt az eseményt. Korábbi pályatársak, barátok, zenekarok, akikre hatással voltunk, és akik az elmúlt években is megtettek mindent, hogy aktívak maradjanak és értéket közvetítsenek egy egyre inkább elviselhetetlen világban.

Csatlakozik hozzánk a nemrég kíváló koncerttel és a ’One Last Dance’ c. dallal visszatérő The Last Charge, akik régi közeli barátaink és az egri Téveszme, akikkel utolsó Európa-turnénk utolsó állomásán játszottunk először együtt Miskolcon, és akik az egyik legmeghatározóbb hazai underground zenekarrá nőtték ki magukat azóta a 2009-es koncert óta. Itt lesz velünk a budapesti Touch, akik az egyik legizgalmasabb magyar hardcore zenekar és szerves részei egy új közösségnek, és itt lesz velünk a Satelles is, szellemiségében az egyik legfontosabb mai zenekar, akik nemrég adták ki 3 A.M. Confessions c. új lemezüket."

https://recorder.blog.hu/2022/01/18/ujjaalakul_a_magyar_hardcore_alapzenekara_a_bridge_to_solace
Újjáalakul a magyar hardcore alapzenekara, a Bridge To Solace
süti beállítások módosítása