Filmrecorder. Gürcölés közben a legjobb dalra fakadni. In The Heights - New York peremén (kritika)

2021.08.11. 17:00, vferi

in_the_heights_online.jpg

Az In The Heights - New York peremén lehetett volna a nyár első bombasikere, egy felszabadult musical, ami a karanténnal terhelt hónapok után visszacsábítja a moziba a tömegeket. Nem így történt: a Lin-Manuel Miranda színpadi művéből készült feldolgozás megbukott Amerikában, a magyar mozikba ezért már el sem jutott. Pedig bőven kielégítette volna a látványfilmes igényeinket. Ez a kritika először a Recorder magazin 86. számában jelent meg.

A dominikai, Puerto Ricó-i, kubai bevándorlók lakta New York-i negyed lakói ugyanúgy izzadnak, gürcölnek, hűsölnek, csobbannak, mint mi. Vagyis, majdnem, mert ők állandóan táncolnak, énekelnek, nehézségeik ellenére is vidámabbak, mint mi. Ez átragad.

A Broadway-ről adaptált musical kirobbanó életigenléssel húz be, és legnagyobb erőssége, hogy a tánckoreográfiás nagyjelenetei kivétel nélkül ragyogóak: valahányszor úgy érezzük, kezd kifárasztani a 140 perc alatt a hiperaktív energia, Jon M. Chu rendező megint előrukkol egy parádés showstopperrel. A latin-hiphop-ballada egyvelegből pedig szépen sejlik elő, hányféleképp lehetünk otthon valahol, és hogyan teremti meg minden nemzedék, hogy az őket követő generációk már olyasmiről is álmodhassanak, ami bennük még fel se merülhetett volna. 

Hol nézhető: HBO Max
Osztályzat: 8/10
Szerző: Huszár András

https://recorder.blog.hu/2021/08/11/in_the_heights_kritika
Filmrecorder. Gürcölés közben a legjobb dalra fakadni. In The Heights - New York peremén (kritika)
süti beállítások módosítása