Nyári meglepetésalbuma után most téli meglepetésalbumot ad ki Taylor Swift

2020.12.10. 14:34, Gaines

swift_evermore.PNG

Na, erre se számítottunk: Taylor Swift még egy meglepetésalbumot jelentet meg idén a karanténban írt, nagy sikerű Folklore után. Az Evermore december 10-én, csütörtök este érkezik a streaming oldalakra.

Mint emlékezhetünk rá, a sztár júliusban lepett meg minket karanténlemezével, amely a megjelenés hetében máris rekordokat döntött, szerették a kritikusok (mi is), és a Grammy négy nagy kategóriájának mindegyikében jelölték. Szóval akár hátra is dőlhetett volna, hogy elvégezte, amit ebben a nyamvadt évben el lehet, ehhez képest ma bejelentette, hogy készült egy "párlemez" a Folklore-hoz, amin szintén Jack Antonoff és Aaron Dessner segédkezett. Ez ugyebár szám szerint a kilencedik sorlemez lesz, és ezt írja róla Swift: "Nem bírtuk abbahagyni a dalszerzést. Vagy költőibb megfogalmazással élve: olyan, mintha a folklórerdő szélén megálltunk volna, és választhattunk, hogy visszafordulunk, vagy még beljebb hatolunk a zene rengetegébe. Úgy döntöttünk, tovább barangolunk." Swift hozzáteszi, még soha nem csinált ilyet, eddig minden lemezét egy-egy önmagában érvényes, lezárt korszaknak tekintette, és a megjelenés után újabbat tervezett, de a Folklore világa valamiért nem engedte el. "Imádtam, hogy el tudok menekülni ezekbe a képzeletbeli/valóságos mesékbe." Az alkotócsapatban a már említett nevek mellett jelen volt Swift barátja, Joe Alwyn is (WB, azaz William Bowery név alatt), ismét vendégszerepel Bon Iver, és az énekesnő azzal zárja sorait, hogy az új lemezen új (és régi) barátok is csatlakoztak hozzájuk. Az egyik számban a komplett The National feltűnik például, egy másikban pedig a HAIM. A megjelenést amúgy a 31. születésnapja elé időzítette Swift, ami most vasárnap esedékes, mint mondja, 13 éves kora óta várja, hogy beöltse a 31. életévét, mert ez a szerencseszáma fordítva; továbbá tudja azt is, hogy az idei ünnepi időszak "a legtöbbünk számára magányos lesz", és azoknak küldi az új lemezt, akik a zene segítségével próbálnak megbirkózni a szeretteik távollétével.

Meglátjuk, jön-e még esetleg egy klipes beharangozó a lemez elé, ha nem, akkor magyar idő szerint holnap reggel már hallgathatjuk is az Evermore-t. Alább a számlistával barátkozhatunk, 15 dal és két bónusz trekk:

taylor_evermore.jpg

Címkék: taylor swift
https://recorder.blog.hu/2020/12/10/nyari_meglepetesalbuma_utan_most_teli_meglepetesalbumot_ad_ki_taylor_swift
Nyári meglepetésalbuma után most téli meglepetésalbumot ad ki Taylor Swift
süti beállítások módosítása