Meglepetésalbummal dobja fel a nyarat Taylor Swift

2020.07.23. 18:34, Gaines

swift_uj2.jpg

Alig egy évvel a Lover sorlemez után érkezik Taylor Swift legújabb, szám szerint nyolcadik stúdióalbuma, a Folklore, amit magyar idő szerint holnap reggelre már be is izzíthatunk a lejátszóban.

Folklore keleti parti idő szerint éjfélkor (azaz nálunk péntek reggel hatkor) debütál, az énekesnő a közösségi médiás felületein élt a váratlan bejelentés eszközével. Mint írta, a koronavírus-járvány az ő idei terveit is keresztülhúzta, le kellett mondania a turnéját (és a Glastonburys főfellépése is elmarad), cserébe a karantén alatt írt és rögzített egy új albumot, távmunkában kollaborálva "több zenei hősével". Visszatérő alkotótársa, Jack Antonoff producer is részt vett az album elkészítésében, ezen kívül vendégszerepel Justin Vernon, valamint a fél The National: a zenekar tagjai közül Aaron Dessner, Bryce Dessner és Bryan Devendorf, állandó közreműködőik közül pedig a billentyűs Thomas Bartlett, és a fúvós Ben Lanz és Kyle Resnick is.

Swift úgy fogalmazott a bejelentő posztban, hogy ha nem 2020-at írnánk, valószínűleg túlgondolta volna a lemez megjelentetését, várta volna a "tökéletes" időpontot, de a "jelenlegi időszak arra emlékeztet, hogy semmit sem vehetünk biztosra. Az ösztöneim azt súgják, hogy ha létrehozunk valamit, amit szeretünk, azt egyszerűen csak közre kell bocsátani." Dessner a Twitteren elmesélte, hogy Swift április végén kereste meg a közös munka ötletével, és miután elküldött az énekesnőnek pár vázlatot, Swift pár órával később már vissza is küldött neki "egy komplett dalt", a lendület pedig tovább hajtotta őket. A lemez első beharangozó klipje még szintén ma este napvilágot lát, várhatóan pár órával a lemezmegjelenés előtt, a Cardigan című számból így ízelítőt kaphatunk, vajon követi-e az új anyag is a 2019-es Lover poptimista, fülbemászó, a régi country-érát és kitárulkozó hangnemet is megidéző irányát, vagy mennyiben fogja tükrözni a jelenlegi közhangulatot, szorongásokat.

És még egy vicces adalék: a lemez egy nappal beelőzte a régi hírhedt vetélytárs/nemezis, Kanye West péntekre belőtt meglepetésalbumát, a Donda: With Childot.

Alább a borító és a tracklist:

swift_uj.jpg

swift_uj3.jpg

 

Címkék: taylor swift
https://recorder.blog.hu/2020/07/23/meglepetesalbummal_dobja_fel_a_nyarat_taylor_swift
Meglepetésalbummal dobja fel a nyarat Taylor Swift
süti beállítások módosítása