Meghalt Steve Spring, a The Mission és a Curve dobosa

2020.11.06. 14:16, Gaines

mission.jpg

November elején elhunyt Steve Spring, aki két nagy jelentőségű angol formációban, a Curve-ben és a The Missionben is dobolt. A halálhírt mindkét zenekar megerősítette a Facebook-oldalán. A halál oka egyelőre ismeretlen, egykori zenekari társai elmondása szerint az elmúlt években egészségügyi problémákkal küzdött. (A képen jobbra, a The Mission tagjaival.)

Steve Spring a Curve zenekart erősítette turnédobosként, a duó debütalbumát, az ipari alapú Doppelgängert a shoegaze klasszikusai között tartják számon. 2003-tól 2007-ig a brit dark wave / gothic rock alapzenekar, a The Mission dobosa lett, egyetlen stúdióalbumon, a 2007-es God Is A Bulleten hallható, valamint több, ebben az időszakban rögzített koncertfelvétel is megörökítette a játékát, beleértve a Lighting The Candles DVD-t. A csapat 2008-ban hiátusra ment, 2011-es visszatérésük után viszont már Mike Kelly vette át a dobos szerepét.

A The Mission frontembere, Wayne Hussey tehetséges és technikás dobosként emlékszik vissza Springre, aki kiváló munkát végzett a God Is A Bullet stúdiófelvételein. "Kreatív és boldog időszakot töltöttünk - Springy, MGT, Rich Vernon és jómagam - a Bath melletti Nam Studiosban. Steve néha tüskés tudott lenni, mint valamennyien bizonyos mértékben, ugyanakkor nagyon kedves és jószívű is."

A Curve-duó egyik fele, Dean Garcia szerint Springben egyesült Keith Moon, John Bonham és a Muppetek dobosa, a nekrológjában pedig egy emlékezetes 1998-as esetet elevenít fel, amikor is a JFK repülőtéren letartóztatták Springet. A Curve amerikai turnéjára indult volna, ám a dobos alkohol és nyugtatók hatására "megkergült a gépen, és megpróbálta kinyitni a hátsó ajtót, mivel nem engedték, hogy rágyújtson". Végül kisebb dulakodás alakult ki, és meg kellett bilincselni Springet. "Mire a szállodába értünk, és bekapcsoltuk a tévét, a hírekben bemondták, hogy a Curve nevű brit altrock-zenekar tagjait letartóztatták." A Curve gyorsan New Yorkba hozatta előző turnédobosát, Steve Montit, hogy ugorjon be Spring helyett, és a csere pont akkor érkezett meg, amikor kiengedték az őrizetből Springet. "Meglátogattuk, teljes sokkban voltunk, de megöleltük egymást. Stevie hazament, mi pedig végigcsináltuk a turnét" - foglalja össze Garcia. - "RIP Stevie, nagyon szerettelek. Zaklatott voltál, de a kedvenc emberei mind azok."

https://recorder.blog.hu/2020/11/06/meghalt_steve_spring_a_the_mission_es_a_curve_dobosa
Meghalt Steve Spring, a The Mission és a Curve dobosa
süti beállítások módosítása