Klippremier! Bankrupt: London, Moszkva, London / London, Moscow, London

2020.06.05. 16:00, Gaines

bankrupt20190502landscape650.jpg

Hidegháborús-kémes szörfpunk dalához készített klipet a Bankrupt, amit túlnyomórészt a címben szereplő városok képeiből állítottak össze, de felbukkan benne orosz medve, noir titkosügynök, és nem egy valós híradórészlet is.

London, Moszkva, London (ami szokás szerint angol nyelven is elkészült) a poppunk-punkrock-indie mezsgyén mozgó zenekar április végén megjelent, ötödik nagylemezén, a Trollok Öltönyben című korongon szerepelt, melyről jó néhány dal debütált nálunk annak idején, gengsztereset, politikusosat, 1977-eset, karácsonyit, agyátültetőset, propagandásat, újéveset, és Joe Strummereset is egyebek között. Ez már a harmadik idei videómegjelenése a zenekarnak, áprilisban a Nemazértnem című számhoz jött ki depis űrlény főszereplésével klip, előtte, márciusban pedig a koronavírus-járványt közelítették meg az összeesküvés-elméletek felől.

Az új dalról ezt mesélték Sarkadi Balázsék: "Valószínűleg még a hidegháborús kémregények királya, John le Carré is leesett állal nézte végig az orosz titkosszolgálatok közelmúltbeli angliai ámokfutását. A polóniumos teából mém lett, és a novicsok jelentését még azok is megtanulták, akiknek azelőtt a GRU-ról csak a minyonok jutottak az eszébe. Ennek ellenére mindezidáig a téma popkulturális feldolgozása elmaradt, pedig adta magát egy punkosított James Bond soundtrack a happy end nélküli kémromantikához. Ebből lett a London, Moszkva, London című Bankrupt szám, ami majd kétéves hányattatás után nyerte el végső formáját Tövisházi Ambrus produceri bábáskodásávalMost pedig elkészült hozzá a videó is, ami felidézi a fenti esetek számos részletét, pár kapcsolódó gyilkosságot, és bejelentkezik benne egy snitt erejéig a Megrendelő is."


a karantén mellékhatásaként újabb számok is vannak készülőben, addig is, itt a kétpólusú kémklip, kétszer:

A Bankrupt Facebook-oldala

Bankrupt a Bandcampen

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_140.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/06/05/klippremier_bankrupt_london_moszkva_london_london_moscow_london
Klippremier! Bankrupt: London, Moszkva, London / London, Moscow, London
süti beállítások módosítása