Klipes dalpremier! Bankrupt: Need Your Brain / Miért pont én?

2018.10.01. 17:00, rerecorder

brain-recorder.jpg

Jövőre érkező új nagylemezét vezeti fel a Bankrupt ezzel a szokás szerint két nyelven is előadott, mush-up videóval megtámogatott dalpárral, amely az agyátültetés punkrockban méltatlanul alultárgyalt témakörét boncolgatja.

Az agysebészet, ezen belül is az agyátültetés témaköre iránt érdeklődő punkrockereket eddig nem kényeztették el túlzottan a műfaj előadói, de a Ramones három akkordjának több mint két évtizednyi tekergetése után a Bankrupt nem tudta már tovább kerülgetni a témát. A tíz havi hallgatás után (legutóbbi daluk a tavalyi Kellemetlen karácsony) most kihozott Need Your Brain egy mash-up videót is kapott olyan filmtörténeti klasszikusok átértelmezésével, mint a Frankenhooker és a Kétagyú ember. A szám magyar változata, a Miért pont én? már a műfajban alapértelmezett lúzer életérzésre épít, de váratlan fordulatként megjelenik a szövegben a hazai rocktörténet legjelentősebb ufókutatója is.

„Ez a Csobánczi Péter (TrashHill Stúdió) keze munkáját dicsérő szám a jövőre esedékes új nagylemez előfutára, amit rövidesen követ majd egy újabb sláger. A Bankrupt nehéz időszakon ment keresztül az elmúlt hónapokban: májusban, 18 év után kilépett Kicsi, a dobos, és a helyére érkezett Mucsi Vilmos (ex-Hellfreaks) sem tudta hosszabb távon vállalni a feladatot, de most végre megoldódni látszik a dobos-probléma. A tagcserék azonban nem gátolták meg a slágergyártást, amiről rövidesen mindenki meggyőződhet akár élőben is, hiszen október 20-án a Robotban lépünk fel, még Vilivel a doboknál, a Timebomb és a PINA társaságában.”

a koncert Facebook-eseményoldala


és a szokás szerint eltalált, remek dal angol verziója, a Need Your Brain


valamint a magyar változat az ufókutatóval, a Miért pont én?

https://recorder.blog.hu/2018/10/01/klipes_dalpremier_bankrupt_need_your_brain_miert_pont_en
Klipes dalpremier! Bankrupt: Need Your Brain / Miért pont én?
süti beállítások módosítása