Dalpremier! Bankrupt: Tóni Montana / Tony Montana

2017.05.08. 11:01, rerecorder

bankrupt650.png

A kitűnő és nagyon szórakoztató Bankrupt poppunkzenekar tavaly ünnepelte huszadik születésnapját - természetesen egy önmagát felköszöntő, nagyon szórakoztató dalpárral, na meg egy új lemezzel: Kívülállók / Outsiders - most pedig itt egy újabb gyöngyszem. Vagyis szokás szerint kettő, hiszen a dal a magyar mellett angol nyelven is megjelent, szokás szerint mókás videóval. De vajon kiről szól a szám, ki lehet az a Tóni, aki helikopterrel jár, egy szerény srác, és szereti a Verzácsét és Lui Vütont?

toni_borito_hu_k.jpgSarkadi Balázs vezette zenekar a 2013 óta szaporodó magyar/angol dalpárosait (a Háború és Béke/War And Peace, a Lee Marvin/The Legend Of Lee Marvin, Világvége Diszkó/Disco Apocalypse, a Gazdagok és szépek/Diamond Blonde, a Nem megyünk el/Bipolar Bear, a Ne számíts rám/Gone To Bangalore, az Ez már szerelem/Party Capital és a Tizenöt perc/Fifteen Minutes) most egy újabb remekművel gyarapítja, amiben a A sebhelyesarcú című maffiafilm főhőse, az Al Pacino alakította Tony Montana alakja idéződik meg. Igaz, a magyar nyelvű változatban ő már Tóni Montana és a dalszöveg szerint ilyen karakter: "Itt jön a helikopter adjál helyet / ezt adták a boing helyett / sáros lett az antilopbőr cipő / ez nem Dubai, itt nincs jó idő / szerbusz kérlek, úgy hívnak, hogy / Tóni, Tóni Montana / mindig nekem lejt a pálya / mindennek megvan az ára / egy szerény srác, aki szereti a zsetont / Verzacsét és Lui Vötont / ha kiderül, kidumálni nem lesz nehéz / jaj, most mi lesz? / hát te hol élsz? / mentelmi jog / leszophattok / Tóni, Tóni Montana."

"Tóniról és a helikopterről biztos mindenkinek A sebhelyesarcú jut eszébe, és ez így is van jól, hiszen Tóni Montana egy fiktív gengszter, bármilyen hasonlóság valós gengszterekkel vagy politikusokkal kizárólag a véletlen műve lehet. A számot áprilisban vettük fel Tövisházi Ambrussal egy az őszre tervezett EP részeként, és most ennek előfutáraként jelentetjük meg. Szokás szerint a magyar mellett van angol változat is belőle - mint a CEU-s diplomából -, és hamarosan érkezik majd a politikus-gengszter témakör újabb mélységeit feltáró folytatás is." Alig várjuk! Pláne, hogy a Bankrupt még két új dalt is ígér májusra.


A megjelenésekben bővelkedő májust 31-én az A38 Hajó teraszán búcsúztatják majd a kiváló The Somersault Boy társaságában. "A közelmúltban egy olasz másodgitárossal bővült a Bankrupt felállása, itt is így lépünk fel." A koncert eseményoldala.


Tóni Montana szövegvideó A sebhelysarcúból vett részletekkel, ahol az a Tóni nem túl szépen végzi: 


Tony Montana (angol változat): 


a Bankrupt Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/05/08/dalpremier_bankrupt_toni_montana_tony_montana
Dalpremier! Bankrupt: Tóni Montana / Tony Montana
süti beállítások módosítása