Kellemetlen karácsony a Bankrupt slágeres új dalában

2017.11.18. 09:39, rerecorder

karacsonyborito_ny.jpg

A remek Bankrupt poppunkzenekar tavalyi huszadik születésnapja után – amit egy magyar nyelvű/angol nyelvű albumpárral ünnepelt – idén ismét aktív évet tudott le, amit egy karácsonyi időszakot megelőző, szintén két nyelven előadott dallal zárnak le Sarkadi Balázsék. 

karacsonyborito.jpgA Bankrupttól már megszokott magyar/angol dalpáros, két szövegvideó formátumban kaptunk idén két nagyon ironikus, politika közeli dalt, az egyik egy gengszterről, bizonyos Tóniról szólt, aki helikopterrel jár, szereti a Verzácsét és Lui Vütont és mindig neki lejt a pálya. A másikban viszont a politikusok és gengszterek _nagyon is eltérő_ világát vetették össze. A popos Törlöm a számod / Creepy Stalker szövege női változatra átdolgozott formában a Péterfy Bori & Love Band előadásban is megjelent, aztán jött egy a számos más műfajba tett kalandozás után egy vérbeli másfélperces punkdal (77 / Sid And Nancy Do NYC). A Bankrupt évzáró szerzeménye a karácsonyi őrület elé tart görbe tükröt. "Ezévi utolsó videónkban a karácsony sötét oldalára kirándulunk. Plázazombik, vérszomjas karácsonyfák, romlott télapók, valamint a Ku Klux Klan, a Femen, Kim Dzsong Un, Donald Trump és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg is szerepel ebben a hangulatos összeállításban, amit a Fekete Péntekre alapozásként hoztunk ki már november elején."

A zenekar amúgy kifejezetten jól áll szezonális punk számokkal: "az amerikai Cleopatra Records két tematikus válogatáslemezén is szerepeltünk már jónéhány legendás régi punkzenekar mellett, a 2015-ös Punk Rock Christmas után idén a Punk Rock Halloweenre kerültünk rá egyetlen nem angolszász előadóként."

A számot ezúttal is Tövisházi Ambrussal vették fel, szokás szerint magyar és angol változatban is:

Kellemetlen karácsony


Christmas Is Cancelled


a Bankrupt 
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/11/18/kellemetlen_karacsony_a_bankrupt_slageres_uj_dalaban
Kellemetlen karácsony a Bankrupt slágeres új dalában
süti beállítások módosítása