Klippremier! Bankrupt: Megint nem haltál meg / Happy New Year

2018.12.27. 11:00, Gaines

bankrupt_szelfi.jpg

A poppunkban utazó Bankrupt állandó vendég nálunk, rendszeresen szerepelnek két nyelven előadott, magyar/angol dalpáros klipjeikkel. Legutóbb Paranoia, pánik, propaganda címmel, disztopikus és trashfilmes mash-up képsorokkal körítve tálaltak közéleti slágert, most pedig a szilveszteri hangulatot alapozzák meg új dalukkal, amelyre együtt rúghatjuk ki a ház oldalát.

bankrupt_megintnem.jpgMég mindig élsz” – búcsúztatja az évet ezzel az örömteli ténnyel a dal elbeszélője. A címzett pedig, ahogy a zenekar fogalmaz: „Mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki a buli végére időnként túl bátorra issza magát és lesérül egy meggondolatlan mutatványtól. Róla szól a Bankrupt évvégi punk rock party slágere, aminek hivatalos klipjét sikerült még a szilveszteri buli-időszak előtt kihozni. Ha ráismersz a főhősre, oszd meg vele a linket a további balesetek elkerülése érdekében.”

A klipben a szerencsétlenül járt, tetőtől talpig begipszelt, elkámpicsorodott flótás kénytelen tűrni, ahogy az orvos, a nővérke és maga a Kaszás szórakozik a betegágya mellett. Mash-up helyett ezúttal maguk forgattak videót, a klipet Pandur-Balogh Norbert (Northern Lights Photo) vette fel, az utómunkát Rocco végezte, a hangfelvételt pedig Csészi készítette az Artist Factory stúdióban. Ráadásul nem ez lesz az utolsó Bankrupt-megjelenés: ezen a héten debütál a Spotifyon a Zöld lámpa, kék Lambó / Green Light, Blue Lambo című szám is.

Ezzel ismét egy emlékezetes koncertekben (Barba Negra, Robot, A38, München) és új felvételekben is gazdag évet zártunk, annak ellenére, hogy idén kétszer is kénytelenek voltunk dobost váltaniteszi hozzá a zenekar. – „Az idei happy endet csak az a szomorú hír árnyékolja be, hogy ex-énekesünket, Michaelt, Kínában letartóztatták egy nemzetközi politikai játszma áldozataként. Reméljük, hogy mielőbb tisztázódik a helyzet, és szabadon engedik.


a Bankrupt legközelebb január 12-én, a Dürer Kertben, a Prosectura vendégeként koncertezik, Facebook-esemény.


és akkor lássuk az elmúlt egy évnek búcsúzóul középső ujjat felmutató dal, először magyarul, aztán angolul:



A Bankrupt Facebook-oldala.

https://recorder.blog.hu/2018/12/27/klippremier_bankrupt_megint_nem_haltal_meg_happy_new_year
Klippremier! Bankrupt: Megint nem haltál meg / Happy New Year
süti beállítások módosítása