Klubkörkép – Három Holló

2019.12.21. 09:00, Gaines

haromhollo12.jpg

Folytatódik Klubkörkép-sorozatunk, a vidéki koncert- és partihelyszínek után idén is kizárólagosan fővárosi klubokat mutatunk be. Köztük legendásakat és viszonylag frisseket, olyanokat, amiket manapság gyakran emlegetnek interjúkban a zenészek a legjobbak között és olyanokat, amiket mi ajánlunk meglátogatásra. Akár zenész, akár közönség vagy, ajánlónkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz ezeken a helyeken. Elsőként a Fonóba látogattunk el, onnan egyenesen az Aurórába vonultunk át, megnéztük a Fészek Klubot és az Opus Jazz Clubot, végezetül pedig a Három Hollóban pihenünk meg.

Sorozatunkat a debreceni Roncsbárral kezdtük, onnan ugrottunk Pécsre, a Nappaliba, aztán északra, Győrbe a Rómer Házba, majd az országhatáron is átkeltünk a nagyváradi Moszkva Kávézó kedvéért, vissza Pécsre, a Pécsi Est Caféba, fel északra, Miskolcra a HELYNEKEMbe, végül dél felé tartva előbb a szarvasi Granárium Zebra Clubot mutattuk be, majd pedig a szegedi JATE Klubot. Tavalyelőtt a Trafóval indítottunk, mentünk a Lärmbe, az A38 Hajóra, a Toldi Klubba, az Akvárium Klubba és aztán ismét kitekintettünk vidékre, a debreceni Incognito Club után a szintén debreceni Nagyerdei Víztorony volt a következő állomás, cikksorozat-zárásra pedig visszatértünk Budapestre, a Dürer Kertbe. Tavaly megvizsgáltuk az ELLÁTÓházat, érintettük a TRIP Hajót, a Lumen Kávézót, buliztunk a Beat On The Bratben, és átlógtunk idén januárra a Budapest Jazz Clubbal.

1. Klub neve: Három Holló Kávéház (kávéház és kulturális tér)

2. Tulajdonosa / üzemeltetője: Három Holló Kávéház Kft.

3. Mióta létezik? 2017.

4. Címe / elérhetőségei: 1052 Piarista köz 1. (Bejárat a Szabad sajtó útról)

5. Általános nyitva tartása: 12:00-24:00

6. Milyen stílusokat képviselnek? Eklektikus komoly- és könnyűzenei koncertek, jazz, könyvbemutatók, közösségi találkozók, színházi előadások, felolvasások, kiállítások és sok minden más. A Három Holló a hely, ahol bármilyen csoda megtörténhet.

7. Befogadóképessége: 280 fő

8. Termeinek száma: 3

9. Kerthelyisége van? nincs

haromhollo4.jpg

10. Technikai felszereltsége: Teljes körű rendezvénytechnika koncertek és színházi előadások bonyolításához

11. Pultok száma: 2

12. Mellékhelyiségek száma: 14

13. Egyéb szolgáltatásai: Teremkiadás és catering szolgáltatások cégeknek és magánembereknek csapatépítésre, konferenciákra, partnertalálkozókra, sajtóeseményekre, gálavacsorákra, állófogadásokra, születésnapokra, esküvő utáni fogadásra, eljegyzésre, évfordulókra, családi ünnepekre.

14. Hány koncert/rendezvény volt 2018-ban? közel 300

15. Hány koncert/rendezvény volt 2019-ben végig? közel 300

16. Hány koncert/rendezvény várható 2019-ben, az év hátralévő részében? 8

17. Milyen konkrét műsortervek vannak az idei évadra (2020 nyaráig)? Számos befogadott rendezvényünkkel folytatjuk az együttműködést 2020-ban is. Lesz stand up, táncház, jazz est, színházi előadások, filmklubok, konferencia és klasszikus zene. Minden az eddigi kerékvágásban zajlik tovább, csak még jobban. :)

18. Legsikeresebb koncertek: A teljesség igénye nélkül: Újzenekar, Gentry Sultan, Nagy János Trió, Simon Izabella és Várjon Dénes, CAFE Budapest Fesztivál koncertek, a Zene Éjszakája a BFZ zenészeivel, és még sokan mások…

19. Teltházas koncertek száma / évad: 100

haromhollo9.jpg

20. Jellemző jegyárak: A jegyárak széles skálán mozognak. Vannak ingyenes programok, koncertek is. A belépős koncertekre a jegyárak 1000 forinttól 4000 forintig, színházra 1000 forinttól 7000 forintig terjednek.

21. Klubtörténet: 2017-ben Ady Endre 140. születésnapján nyitotta meg kapuit Budapesten a Három Holló Kávéház. Nevét Ady Endre Opera melletti kocsmájáról kapta, ahol a költő szívesen töltötte idejét, borozott, vagy éppen verseket írt. A helyet Wilhelm Droste irodalmár álmodta meg, ugyanúgy, ahogyan az Andrássy úton és a Ráday utcában a 90-es és 2000-es években működő Eckermannt. Az Eckermannok bezártak, de a szellemük tovább él az 500 négyzetméteres területen, ahol három szinten várjuk a látogatókat.

22. A klub történetének három legemlékezetesebb pillanata:

A Három Holló megnyitója alkalmából kulturális fesztivállal készült, számos irodalmi, jazz, klasszikus zenei, kortárs tánc és képzőművészeti előadással. Az összes rendezvény teltházas volt.

2018 decemberében egy délután Simon Izabella és Várjon Dénes adtak koncertet gyermekek számára a Három Hollóban, majd este a felnőttek a Bergman filmjeinek klasszikus zenéiből összeállított koncertet élvezhették.  Ugyanazon a hétvégén a Tilos Rádió mikulásünnepsége is a Három Hollóban zajlott.

A Café Fesztivál keretein belül a Duo Aliada Bach Goldberg variációit adta elő. A szenzációs, teltházas koncert után egy holland fúvószenekar spontán esett be a Három Hollóba, ahol végül rögtönzött koncertet adtak. A spontán koncerthez a Duo Aliada szaxofonosa is csatlakozott improvizációival.

Dunapest Fesztivál a Három Hollóban Konrád György megnyitóbeszédével.

haromhollo6.jpg

haromhollo8.jpg

haromhollo13.jpg

haromhollo10.jpg

haromhollo11.jpg

haromhollo3.jpg

haromhollo7.jpg

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_81.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/12/21/klubkorkep_harom_hollo
Klubkörkép – Három Holló
süti beállítások módosítása