Az OMV kampányának főszereplője, Edo Denova exkluzív mixet és interjút is adott a Recordernek

2019.11.27. 13:30, Recorder.hu

edodenova_nyito.jpg

Aki járt mostanában az ország 194 OMV-töltőállomásának valamelyikén, biztosan feltűnt neki a fiatal magyar DJ-lány közreműködésével majdnem egy hónapja zajló kampány, melynek keretében exkluzív MTV-termékeket gyűjthetnek be az autósok. A kampány főszereplője, Edo Denova – akivel nemrég közöltünk egy nagyobb interjút is – most a csak a Recorder olvasói számára készített vadonatúj, a cikk alján meg is hallgatható mixét mutatja be.

Hogyan készül egy ilyen jellegű (csak online hallgatható, megszabott hosszúságú) mix? Miben különbözik a más célt szolgáló mixektől?

Az Ableton nevű programban készítem az ilyen mixeket. Talán annyiban különbözik egy-egy ilyen mix a többi – például a csak Soundcloud-oldalamon megjelenő – mixtől, hogy kicsit "visszafogottabb" zenéket teszek bele.

Hogyan mutatnád be a mixet a popzene iránt érdeklődő olyan Recorder-olvasóknak, akiknek például Billie Eilish trackje lehet ismerős elsőre belőle?

Igyekeztem úgy megcsinálni ezt a mixet, hogy mindenki megtalálja benne, amit szerethet. Sok régi sláger és dallam is feldolgozásra kerül benne.

És hogyan mutatnád be azoknak a mixet, akik jobban ismerik a munkásságodat, illetve a műfajt?

Akik követik a munkásságomat, azoknak nem lesz meglepetés ez a mix sem. Hozom a pörgős trackeket és a tőlem már megszokott meglepetéseket ;-)

Milyen hangulathoz illik a legjobban a mix szerinted, mit javasolnál legszívesebben, mikor, milyen helyzetben hallgassuk?

Szerintem egy party előtti házibulira, baráti összejövetelre, iszogatásra is tökéletes, de egy hosszabb autós utazást is fel tud dobni.

Ki tudnál emelni néhány számodra fontosabb előadót a tracklistből? Melyiküket miért szereted?

A Tomorrowlanden beszélgettem Don Diablo-val, akinek a munkásságát nagyon tisztelem és elismerem, példaképemmé vált mára. Valami elképesztő dolgot épített fel az elmúlt pár évben. Steff da Campo-val – akinek a legújabb zenéje a Renegade – nyáron kétszer is volt alkalmam együtt zenélni, hihetetlen energiákat ad át a közönségnek, miközben egy rendkívül kedves és alázatos ember. A jövőben szerintem egyre magasabb csúcsokat fog meghódítani. Hugellel idén az Amsterdam Dance Eventen sikerült találkoznom, pár szót váltanom és közös képet készíteni. Ezzel az egyik álmom vált valóra.

Csak friss trackekből áll a mix vagy régebbi klasszikusokat is kevertél bele?

Amióta a pályán vagyok, bulikban is és a mixek készítése során mindig is szerettem a frisset a régebbi klasszikusokkal keverni. Ennek több oka is van: az egyik, hogy én magam nagyon szeretem ezeket a dalokat is, a másik pedig az, hogy szeretném a fiataloknak is megmutatni, hogy új köntösben a régebbi dolgok is ugyanúgy lehetnek trendik és fiatalosak, mint bármelyik mai zene.

A mixkészítés egyszemélyes műfaj – a fogyasztása is az? Működik egyedül is vagy jobb társaságban hallgatni?

Egy futást, tornát, kocsikázást vagy akár tanulást is jobbá tud tenni egy megfelelő mix. Egyedül és társaságban is jó zenét hallgatni,engem rendkívüli módon fel tud tölteni és még ha rosszabb passzban is vagyok, jobb kedvre tud deríteni. Kutatások bizonyítják, hogy az emberi elme számára már az is örömet okoz, ha tudja, hogy hamarosan a kedvenc zenéjét fogja hallgatni.

Három hete zajlik az OMV kampánya, amelynek te lettél az arca. Mi változott azóta? Többen ismernek meg az utcán, gratulálnak buli közben?

Nagyon sok gratulációt kapok bulikban, személyesen, Facebookon és Instagramon is – és ez nagyon jó érzés. Sokan küldtek selfie-t az OMV töltőálomásokon található, engem ábrázoló plakátokkal és ezért ki is találtam egy játékot rá. Akik készítenek "velem" egy fotót, aztán azt feltöltik és megjelölnek rajta engem, a kampány végén egy sorsoláson fognak részt venni, ahol Edo Denova-bögrék és -pólók kerülnek majd kisorsolásra.

Lehet még látni és hallani Edo Denovát élőben idén? Hol és mikor lesznek a legfontosabb fellépéseid?

Ami nagyobb, kiemelkedő buli, az Pécsett lesz november 29-én az Expo-ban, ahol sok neves magyar DJ között Cascada is fel fog lépni. 

Ez pedig a Recorder számára készített exkluzív, egyórás Edo Denova-mix, Billie Eilish-től Ace Of Base-feldolgozáson át Tiestóig:

https://recorder.blog.hu/2019/11/27/edo_denova_exkluziv_mixe
Az OMV kampányának főszereplője, Edo Denova exkluzív mixet és interjút is adott a Recordernek
süti beállítások módosítása