A bukott angyalok is megsínylik a környezetszennyezést

2019.09.05. 16:00, Gaines

billie_angel.jpg

Billie Eilish nagyon szépen építgeti bizarr-morbid-groteszk klipjeiből álló videográfiáját, szerepelt már kreatív táncos klipben falba ragadt emberrel, könnyezett fekete tintát, döftek bele egyszerre tucatnyi fecskendőt, és üldögélt már fekvőtámaszozó férfi hátán. Legújabb videójában megint csak emlékezetes, látványos, pokolbéli vizuált álmodott meg.

Az All The Good Girls Go To Hell tekinthető a Bury A Friend folytatásának/spinoffjának is, legalábbis ugyanabból a fehér falú kórteremből indul, ahol kesztyűs kezek preparálták ki a tinisztár hátát injekcióstűkkel – végre láthatjuk, mit is fecskendeztek bele. A szérum hatására a pár másodpercre felvillanó snittekben szárnyai nőnek, a kellően brutális testhorror akár egy új Alien-film vagy David Cronenberg valamely klasszikusának előzetese is lehetne. A mesterségesen tenyésztett angyal ezután lehull a Földre, méghozzá egyenesen egy olajpocsolyába, és így kell végigtántorognia egy apokaliptikus külvárosban, ahol még a kátrányos szárnya is lángra kap. „My Lucifer is lonely” – szól a dal kezdősora, még evidensebbé téve a biblikus párhuzamot.

A CÍMLAPUNKON IS SZEREPELT MÁR A VILÁG KEDVENC FURA TINIPOPSZTÁRJA

A bukott angyal sanyarú sorsának világos az üzenetet – nemcsak magunkat pusztítjuk el a környezetszennyezéssel, hanem még a természetfelettit is –, az olajfoltba ragadt madarak szörnyű képsorait felidéző videó megjelenését nem véletlenül időzítették mostanra: a hónap második felében rendezik meg az ENSZ New York-i klímacsúcsát. „Jelenleg is milliók könyörögnek világszerte a vezetőinknek, hogy figyeljenek végre oda a klímaváltozásra” – nyilatkozta Eilish cselekvésre ösztönző Instagsztorijában. – „A Földünk példátlan ütemben melegszik fel, a jégsapkák olvadnak, az óceánok szintje emelkedik, a vadon élő állatvilágot megmérgezzük, az erdeink pedig lángolnak”.

A NYLON MAGAZIN CÍMLAPJÁN IS SZEREPELT, ENNEK VISZONT NEM ÖRÜLT

A videót Rich Lee rendezte, aki nemrég Lana Del Reyjel is dolgozott (például óriásasszonnyá növesztette az énekesnőt), maga a dal pedig a 46. helyig jutott korábban az amerikai slágerlistán, amit csak azért érdemes megjegyezni, mert a debütlemez nagy slágere, a Bad Guy úgy lett első – egy hétig –, hogy ezzel trónfosztotta a rekordöntögető Old Town Roadot, kíváncsiak vagyunk, Eilish tud-e még egy számával ehhez hasonlót menetelni.

Címkék: klip billie eilish
https://recorder.blog.hu/2019/09/05/a_bukott_angyalok_is_megsinylik_a_kornyezetszennyezest
A bukott angyalok is megsínylik a környezetszennyezést
süti beállítások módosítása