Indítsuk a hetet a KFC kínosan DJ-ző kabalafigurájával!

2019.04.01. 11:58, Gaines

kfc.png

A Depeche Mode 1997-es albumáról elnevezett, zenei választékában velük nem sok közösséget vállaló Ultra fesztivál múlt hét pénteki nyitónapjának promóciós meglepetésfellépője a látogatókat és a többi meghívott előadót egyaránt kiakasztotta.

A Miamiban rendezett EDM-fesztivál első napját helyből több kellemetlen incidens feketítette be. Az Ultra idén új helyszínre volt kénytelen költözni, a Miami tőszomszédságában lévő Virginia Key nevű szigetre, amelyet híd köt össze belvárossal. A Miami Herald beszámolója szerint azonban ezernyi fesztivállátogató szorult a szigeten órákon keresztül, mert nem jöttek meg időben a transzportbuszok, és végül sokan gyalog vágtak neki az öt kilométeres távnak. A fesztivál mellett ráadásul a tűzijátékok miatt kigyulladt néhány fa, és a közösségi médián sokan „Fyre Festival 2”-nek titulálták az eseményt, a hírhedten katasztrofális 2017-es luxusfesztiválra utalva, amit két dokumentumfilm is feldolgozott.

ITT ÍRTUNK ELŐSZÖR A FYRE FESZTIVÁLRÓL

A legnagyobb felháborodást azonban egy kabalafigura fellépése okozta. A péntek esti főfellépők – Tiësto és Marshmello – előtt a KFC megalapítója és szimbóluma, Colonel Sanders lépett a nagyszínpadra, hogy lenyomjon egy rendkívül ciki DJ-szettet. A maszkos figura marketingakcióját videón is megörökítették. „Ki vagytok éhezve az ütemekre?” – próbálja hergelni a szemlátomást teljes érdektelenséggel és értetlenséggel ácsorgó, vagy épp elszállingózó közönséget, miközben azzal tréfál, hogy összekeveri Miamit Kentuckyval, és természetesen a cégét reklámozza átlagos, vélhetően órák alatt összetákolt zenéjével. Ez még tudatmósodító szerrel sem lehet jó.

TAVALY IS LEBUKOTT EGY KAMUFESZTIVÁL

A reklámkampány nem nyerte el a DJ-k és elektronikus zenei előadók tetszését, akik hangot is adtak elégedetlenségüknek. A Louis The Child úgy fogalmazott, az Ultra „egy vicc, vállalati promóbaromságokkal”, Alison Wonderland kifogásolta, hogy a fesztivál csorbítja az elektronikus zene értékét, Alex Metric pedig azt írta, az eset „logikus és rettenetes betetőzése annak, amilyen irányba az utóbbi időben az EDM tart”, és ahhoz hasonlította, mintha egyszer csak felbukkanna Ronald McDonald a Berghainben. Marshmello egy időközben törölt tweetben „bénának” nevezte a reklámfogást: „Nem egy művész jobban megérdemelte volna, hogy felléphessen azon a színpadon.” Alább egy kis ízelítő a kellemetlen produkcióból.

Címkék: fesztivál kfc ultra
https://recorder.blog.hu/2019/04/01/inditsuk_a_hetet_a_kfc_kinosan_dj-zo_kabalafigurajaval
Indítsuk a hetet a KFC kínosan DJ-ző kabalafigurájával!
süti beállítások módosítása