Itthon eddig példátlan K-pop sztárparádé lesz a Parkban, az ingyenes Mokkoji Korea fesztiválon

2024.09.11. 19:57, FRecorder

mokkoji_recorder.jpg

Október elején jön az eddigi legnagyobb hazai K-pop koncert, három igazi sztárfellépővel, a Budapest Parkban, egy kétnapos koreai kulturális fesztivál keretein belül.

A Mokkoji Korea fesztivál, a Koreai Kulturális, Sport- és Idegenforgalmi Minisztérium jóvoltából és a KOFICE (Koreai Alapítvány a Nemzetközi Kulturális Csereprogramért) felügyelete alatt 2020 óta kerül megrendezésre, mindig más országokban, és idén – többek közt Mexikó, Indonézia és Malajzia után – Magyarország a soros, aminek külön aktualitást ad, hogy a két ország 35 éve vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatot.

Az október 5-én és 6-án a Budapest Parkban tartott rendezvény két napja alatt a koreai kultúra számos aspektusával lehet ismerkedni, de a fesztivál legnagyobb dobása kétségkívül az, hogy vasárnap este a koreai popipar három nagy nevét is elhozzák Budapestre, szépen lefedve a színtér minden szegletét: a lánycsapatokat a Dreamcatcher, a boybandeket az AB5IX, a szólóénekeseket pedig Sunmi képviseli (a cikk végén bövebb infó is található róluk). Már korábban is felléptek páran Pesten a relatíve nagyobb K-pop-sztárok közül (legutóbb a The Rose játszott az Arénában többezer embernek, erről képes beszámolónk itt), az viszont, hogy egyszerre három ilyen húzónév érkezzen hozzánk, abszolút precedens nélküli.

 

Ráadásul mindez ingyen!

Ahogy a fesztivál minden programja, így a koncertek is ingyenesek, utóbbiakon viszont a résztvétel előregisztrációhoz kötött, amit a mokkojikorea.com weboldalon van lehetőség megejteni szeptember 18-án éjfélig. A regisztráció menete egy kissé nyakatekert, és a következőképpen megy: először a jobb felső sarokban található kis user ikonra kell klikkelni, majd az így megjelenő Login oldalon a Join feliratra, és így jutunk el a regisztrációs felületre, ennek kitöltése után pedig már aktív lesz a Ticket menűpont, ahol a jegyigénylés folyik. Amennyiben a hely befogadóképességénél több regisztráció érkezik, sorsolás dönt a jegyek nyerteseiről, aminek eredményét szeptember 19-én hirdetik ki.

A koncerteken kívül többek között a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezésében más színpadi produkciók (pl. koreai kulturális vetélkedő, főzőshow, K-pop táncworkshop) és kiállítások is lesznek a kétnapos eseményen, de több koreai cég is bemutatkozik, és lesznek hagyományos játékok, valamint piactér és tematikus élményzónák is, utóbbiak többek közt a koreai szépségápolás, divat és a tévésorozatok világába adnak betekintést.

MOKKOJI KOREA 2024
Helyszín: Budapest Park (1095 Budapest, Fábián Juli tér 1.)
Kulturális programok: 2024. október 5. 10:00-18:00 és október 6. 10:00-16:00
Koncertek: 2024. október 6. 18:00

Dreamcatcher

A héttagú Dreamcatcher 2014-ben alakult és hamar felkapottá vált elsősorban annak köszönhetően, hogy az akkoriban megszokott lánycsapatos K-pop-sémáktól (vagy cuki, vagy szexi, vagy a kettő valamilyen keveréke) elütő, kicsit sötétebb, komolyabb kinézetet és hangzásvilágot képviseltek. Ezt azóta is többé-kevésbé következetesen vitték tovább, és annak ellenére, hogy Koreában a lánycsapatok általában pár év alatt kifutnak és feloszlanak, ők már tíz éve stabilan tartják magukat az élvonalban.

Sunmi

A különböző fiú- és lánycsapatok mellett természetesen szólóénekesek is akadnak Koreában, akik leggyakrabban különböző csapatok volt tagjai közül kerülnek ki – erre Sunmi az egyik legjobb példa. Az első, nemzetközileg is nagyobb sikereket elérő K-pop-generáció egyik kiemelkedő lánycsapatában, a 2007-ben indult Wonder Girls-ben debütált, de 2010-től pár éves szünetet tartott (hogy a tanulmányaira koncentrálhasson), és utána már egyedül tért vissza, 2013 óta pedig az ország legnépszerűbb szólóénekesnőinek egyike.

AB6IX

A jelenleg négytagú fiúcsapat, az AB6IX az „újonc” a fellépők közt, de ők is már 2019 óta aktívak, a tagok nagy része pedig két évvel korábban bukkant fel a Produce 101 tehetségkutató műsorban. A dallamos, simulákony pophangzásukról váltak ismertté, és bár a nagy sztárcsapatok közé nem sikerült beverekedniük magukat, a színtér erős középmezőnynek a debütálásuk óta stabil tagjai, és az utóbbi pár évben nemzetközileg is komoly rajongóbázist építettek ki.

mokkoji2024_poster.jpg
 

https://recorder.blog.hu/2024/09/11/itthon_eddig_peldatlan_k-pop_sztarparade_lesz_a_parkban_az_ingyenes_mokkoji_korea_fesztivalon
Itthon eddig példátlan K-pop sztárparádé lesz a Parkban, az ingyenes Mokkoji Korea fesztiválon
süti beállítások módosítása