Újabb kamufesztivál bukott le a tavalyi fiaskó után

2018.07.14. 09:00, Gaines

xofestival.jpg

2017-ben nagy port kavart, amikor a Ja Rule és Migos koncertjeivel reklámozott, prémium kategóriásként eladott, bahamai Fyre Festivalon a helyszínre érkezőket kritikán aluli körülmények, ócska sátrak és hideg szendvicsek fogadták. A szervezője idén márciusban bűnösnek vallotta magát a bíróságon sikkasztás vádjában, ám úgy tűnik, más csalók is vérszemet kaptak. Az XO Music Festival ezen a hétvégén nyitotta volna meg kapuit, a fesztivál helyszíne azonban váratlanul lemondta az eseményt, amely körül erősen bűzlik minden.

A kiírás szerint a fesztivált július 13-tól 15-ig rendezték volna meg a százezres lélekszámú kaliforniai Antioch-ban, le is kötötték headlinernek Ludacrist, a The Sugarhill Ganget, Vanilla Ice-t és Biz Markie-t. Az már eleve gyanús volt, hogy Ludacris koncertnaptárjában ezen a dátumon egy másik fesztivál szerepelt, az XO szervezői azonban váltig állították, hogy igenis náluk fog fellépni a rapper. A fesztivál honlapján a szponzorok között fel volt tüntetve a SiriusXM rádió, ők azonban cáfolták, hogy bármi közük volna a rendezvényhez.

A fesztivál még a hét elején is bizonygatta, hogy minden rendben van, és a koncertek mellett habpartikkal, fedett jégkorcsolyapályával, valamint „interaktív ugrálóterülettel” várják azokat, akik kifizették a 375 dollártól 2 495 dollárig terjedő jegyárat (magyar árfolyamon 100 ezer és 800 ezer forint között mozogtak). Szerdán a tervezett helyszín, a Contra Costa Event Park képviselői azonban kiadtak egy nyilatkozatot, miszerint elmarad a fesztivál, a Rolling Stone pedig rengeteg gyanús részletet göngyölített fel az ügyben.

Az egyik résztvevő zenekar, a Dangermaker menedzsere például arról számolt be, hogy az XO semmit nem fizetett nekik, nem kötött velük szerződést, ködösített. A Jo3ker művésznevű chicagói hiphop-előadó, Joseph J. Phillips kedden elutazott a helyszínre, ahol „még semmit nem állítottak fel”, amikor pedig a szerdai nyilatkozat után kérdőre vonta a fesztivál promóterét, Sami Habibot, az azzal nyugtatta, hogy egy közeli városban talált egy másik, 2000 férőhelyes helyszínt, és ott megtarthatják a koncerteket. Az XO csütörtökön annyit írt a honlapján, hogy a média nemtelen támadásai miatt elhalasztják a fesztivált, az új időpontot „később” jelentik majd be.

Ha jóindulatúak vagyunk, legfeljebb azt feltételezhetjük, hogy amatőrök voltak a szervezők, mivel azonban Habibot a közelmúltban ingatlancsalásért letartóztatták, valószínűbb, hogy tudatos csalás áldozatai lettek azok, akik jegyet váltottak a fesztiválra, és egyelőre kérdéses, hogy visszatérítik-e nekik a kifizetett összegeket.


Ilyen lett volna a fesztivál line-upja:

xofestival_lineup.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/07/14/ujabb_kamufesztival_bukott_le_a_tavalyi_fiasko_utan
Újabb kamufesztivál bukott le a tavalyi fiaskó után
süti beállítások módosítása