Tíz év börtön is kinézhet a "luxusfesztivál" csaló szervezőjének

2018.03.07. 12:37, RRRecorder

fyre_festival.jpg

A Fyre Festival 2017 kulturális szenzációja lett volna, aztán az év fiaskója lett. Szervezője 26 milió dollárt csalt ki a befektetőktől, akár tíz évre is börtönbe mehet.

2017 egyik nagy sztorija volt "az évtized kulturális eseményeként" beharangozott Fyre Festival: a Bahamákon, prémiumnál is prémiumabb bulin luxuskörülmények között, modellek társaságában, ínyencfalatokat fogyasztva lehetett volna élvezni többek között a Blink-182 és a Migos koncertjeit. Aztán kiderült, hogy a luxuslakosztályok düledező sátrak, az ínyencfalatok hideg sajtos szendvicsek, a higiéniai viszonyok katasztrofálisak. És koncertek sem voltak. A napijegy 1500 dollár volt, a VIP bérlet 12,000 (380 ezer és 3 millió forint).

A fesztivál arca Ja Rule volt, főszervezője pedig a 26 éves Billy McFarland. Utóbbi először ártatlannak, most viszont bűnösnek vallotta magát a befektetők megtévesztésében. Különféle hamis iratokkal, saját és cége anyagi helyzetéről hazudva csalt ki 80 befektetőtől és egy jegyeladással foglalkozó cégtől több mint 26 millió dollárt (6,5 milliárd forint). Mint mondta, tényleg azzal a szándékkal vágott bele a Fyre Festivalba, hogy egy valódi fesztivált szervezzen, de "jelentősen alábecsülte egy ilyen méretű esemény megrendezéséhez szükséges forrásokat".

Azzal, hogy McFarland bűnösnek vallotta magát, elkerülte, hogy esküdtszék elé kerüljön. Az ítélethirdetés júniusra várható. Az ügyészség 8-10 év börtönt és pénzbüntetést kért.

Címkék: fyre festival
https://recorder.blog.hu/2018/03/07/tiz_ev_borton_is_kinezhet_a_luxusfesztival_csalo_szervezojenek
Tíz év börtön is kinézhet a "luxusfesztivál" csaló szervezőjének
süti beállítások módosítása