Film készült az elcsalt bahamai luxusbuliról, a Fyre Festivalról

2018.12.11. 15:30, Gaines

fyre.png

Ráadásul több is – az első dokumentumfilm január elején debütál a Netflixen, mi sem maradunk le tehát róla.

2017 egyik legszórakoztatóbb eseménye volt a Fyre Festival, méghozzá pontosan azért, mert nem valósult meg. Vagyis, nem úgy, ahogy a szervezők ígérték: a luxuskörülmények helyett roskatag sátrak és katasztrofális higiénai viszonyok, sztárséfek finomságai helyett bedobozolt szendvicsek, a prémium bulik helyett üres színpadok várták a minimum több százezer, adott esetben három millió forint értékű jegyeket megváltott fesztiválozókat. A főszervezőt, a 26 éves Billy McFarlandot idén októberben jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték, több csoportos per máig nem zárult le, és sok pórul járt látogató még mindig nem kapott kárpótlást.

IDÉN IS HÍRT ADTUNK EGY KAMUFESZTIVÁLRÓL


Egy ilyen remek, eredendően szatirikus sztori, amelyben szélhámosok szúrnak ki egy rakás dúsgazdag emberrel, érthető okokból felkeltette a filmesek érdeklődését is, így a közeljövőben jó néhány projekt készül feldolgozni a bahamai fiaskót. Az első Fyre címmel január 18-án jelenik meg a Netflix streaming szolgáltatón, és a sajtóközlemény alapján „első kézből, a szervezők saját szavaival enged betekintést a Fyre katasztrofális összeomlásába”. A filmet az a Chris Smith rendezi, akinek a tavalyi Jim & Andy: The Great Beyond című doksit is köszönhetjük, amely arról szólt, hogy az Ember a Holdon című film forgatásán Jim Carrey egészen hajmeresztő mértékben azonosult az általa játszott főszereplő karakterével, részben a színész utólagos visszaemlékezései alapján.

HAT SZENZÁCIÓS MAGYAR DOKUMENTUMFILMET LÁTTUNK IDÉN


Valamikor később érkezik majd a Hulu saját gyártású dokumentumfilm-sorozata a témában, Seth Rogen pedig még tavaly tavasszal jelezte a Twitteren, hogy a nagyszerű Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással) című filmet jegyző The Lonely Island humorista trióval egy fiktív zenei fesztivál katasztrófájáról készítenek filmet, amelynek az ötletét így „ellopta” tőlük a Fyre Festival.

Legelőször viszont a Fyre rövid teaserét tekinthetjük meg, mutatjuk is.

https://recorder.blog.hu/2018/12/11/film_keszul_az_elcsalt_bahamai_luxusbulirol_a_fyre_festivalrol
Film készült az elcsalt bahamai luxusbuliról, a Fyre Festivalról
süti beállítások módosítása