Dimitri Vegas & Like Mike, Rita Ora, Azahriah, 6363, Thy Catafalque és Wyrfarkas is lesz az idei Campuson

2024.07.21. 12:59, Recorder.hu

campusritaoraplus2_650.jpg

(X) A 2024. július 24-én kezdődő debreceni Campus Fesztivál négy este páratlan nagyerdei környezetben, korszerűen felszerelt ötcsillagos fesztiválhelyszínen várja ismét a látogatókat. A 4 nap alatt 21 programhelyszín üzemel majd, ahol összesen 295 zenei előadó nézhető meg, ebből 65 debreceni kötődésű produkció.

A visszatérő hazai fesztiválkedvencek mellett – Azahriah, Majka, Tankcsapda, Rúzsa Magdolna, ByeAlex és a Slepp, Ivan and the Parazol, Beton.Hofi, Road – érdemes az eddiginél is jobban odafigyelni a hazai könnyűzenei szcéna számos izgalmas feltörekvő tehetségére. A kiemelt headlinerek koncertjeivel együtt fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap, a Campuson ugyanúgy elfér az avantgard metal, mint a doomfolk, a roots reggae, egy shoegaze, ambient és cinematic elemeket vegyítő elektronikus zenei projekt, netán egy hosszú kihagyás után nemrég újjáalakult kultikus magyar hardcore zenekar.

Idén nőtt a külföldi előadók száma: 13 különböző országból, 16 nemzetközi fellépő lesz a fesztiválon, köztük olyan húzónevekkel, mint a koszovói származású popdíva Rita Ora, a svéd indie-rock színtér legismertebb exportcikke, a Mando Diao, a számos alkalommal a világ legjobb DJ-i közé választott, zenei producerként, dalszerzőként és rádiós műsorvezetőként is aktív Martin Solveig, vagy a szakma és a közönség részéről egyaránt ünnepelt belga DJ-páros, Dimitri Vegas & Like Mike. És itt lesz zenekarával a trinidadi dancehall / roots reggae énekesnő Queen Omega, az elektronikus zenei vonalon mozgó Rival Consoles, aki egy rendkívül innovatív elektronikus zenei producer Angliából – nem igazán jellemző, hogy ilyen típusú fesztiválon meg lehet nézni hozzá hasonló előadókat.

Az ikonikus DJ-páros Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto után a második olyan fellépő a Campuson, aki aktuálisan a világ tíz legjobb dj-je között van a DJMag mértékadó listáján – jelenleg a második helyet foglalják el! Több mint 10 éve már, hogy a világ legnagyobb fesztiváljainak oszlopos szereplői, megszámlálhatatlan bulival a hátuk mögött és hatalmas tömeggel előttük. Apró adalék, hogy Dimitri Vegas hatalmas képregény-rajongó, Like Mike pedig a dj-zésen kívül rappelni is nagyon szeret. A Franciaországból érkező Martin Solveig a house- és EDM-ritmusok bűvöletében készíti slágereit, legismertebb dalai az Intoxicated, az All Day And Night vagy a Hello, melyek közül valamelyiket te is biztosan megtalálod a bulizós lejátszási listáid egyikén. A rendkívül tekintélyes DJ olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint Madonna, David Guetta vagy Jax Jones. Először mutatkozik be Magyarországon Natascha Polké, aki a svájci underground technokultúrából kinőve immár egy világszerte jegyzett és izgalmas feltörekvő DJ és producer, ha melankolikus, szofisztikált és emelkedett hangulatú, közben jól táncolható és dallamos minőségi house-szerzeményekről és -szettekről van szó.

A Campus ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, és mint a legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztivál, teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárta a 2023-as jubileumi rendezvényt. A közönség érdeklődése idén is töretlen, friss információ, hogy elővételben az eladható bérletek száma már korlátozottá vált, de a napijegyeket is érdemes korábban beszerezni, miután egy éve is eljött az a pillanat, amikor ki kellett tenni a fesztivál bejáratánál a megtelt táblát.

TELJES PROGRAM ÉS JEGYVÁSÁRLÁS.

CAMPUS FESZTIVÁL A FACEBOOKON.

campus2024_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/07/21/dimitri_vegas_like_mike_rita_ora_azahriah_6363_thy_catafalque_es_wyrfarkas_is_lesz_az_idei_campuson
Dimitri Vegas & Like Mike, Rita Ora, Azahriah, 6363, Thy Catafalque és Wyrfarkas is lesz az idei Campuson
süti beállítások módosítása