Klubkörkép – Lärm

2017.10.31. 15:01, rerecorder

larmoutside-color.jpg

Folytatódik Klubkörkép-sorozatunk, a vidéki koncert- és partihelyszínek után a következő hetekben többnyire fővárosi klubokat mutatunk be. Köztük legendásakat és viszonylag frisseket, olyanokat, amiket manapság gyakran emlegetnek interjúkban a zenészek a legjobbak között és olyanokat, amiket mi ajánlunk meglátogatásra. Akár zenész, akár közönség vagy, ajánlónkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz ezeken a helyeken. A sort a Trafóval nyitottuk, ezúttal a Lärmbe látogatunk.

Vidéki sorozatunkat a debreceni Roncsbárral kezdtük, onnan ugrottunk Pécsre, a Nappaliba, aztán északra, Győrbe a Rómer Házba, majd az országhatáron is átkeltünk a nagyváradi Moszkva Kávézó kedvéért, vissza Pécsre, a Pécsi Est Caféba, fel északra, Miskolcra a HELYNEKEMbe, végül dél felé tartva előbb az idén húszéves szarvasi Granárium Zebra Clubot mutattuk be, majd pedig a szegedi JATE Klubot.


1.
Klub neve: LÄRM

2. Tulajdonosa / üzemeltetője: Nádas Patrik / Csete Manek Gábor.

3. Mióta létezik? 2014 tavasz.

4. Címe / elérhetőségei: Akácfa utca 51. / Facebook.

larmfel_copy.jpg


5. Általános nyitva tartása
: Hétfő és vasárnap kivétel minden nap 10-től, pénteken és szombaton 11-től.

6. Milyen stílusokat képviselnek? Techno és house, plusz ezek oldalágai és spinoffjai.

7. Befogadóképessége: 250 fő.

8. Termeinek száma: 1.

9. Kerthelyisége van? Félrevonuló bokszok a mi kerthelyiségeink.

10. Technikai felszereltsége: Technics 1200, Pioneer CDJ 2000NXS2, Rane MP2015, A&H 92, Pioneer DJM 900.

11. Backstage felszereltsége: Két kényelmes kanapé, műnövényzet, vörös fények.

12. Pultok száma: 1.

13. Mellékhelyiségek száma: 1.

14. Egyéb szolgáltatásai: Nincs decibellimit és felesleges fények.

15. Hány koncert/parti/rendezvény volt 2016-ban? 80-90.

16. Hány koncert/rendezvény volt 2017 első felében? 40 (250, ha a hétköznapokat is számoljuk).

17. Hány koncert/rendezvény várható 2017 őszi-téli szezonban (az év hátralévő részében)? Cirka 80 (ez is csak hétvége, hiszen jellemzően már keddtől nyitva vagyunk).

larm-20170908-klub2.jpg


18. Milyen konkrét műsortervek vannak az idei évadra?
Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, amit az induláskor meghatároztunk: hogy a klubközegben a legaktuálisabbnak számító, friss és ügyes alkotókat hozzuk el. Napirenden van már Jayda G, DJ Haus, Gilb’R, Shlomo és Vakula, és azok, akiket egyelőre jótékony homályban hagynánk.

19. Legsikeresebb koncertek: SNTS, Red Axes, Kornel Kovacs, Tama Sumo, Helena Hauff, Lena Willikens, Knowone, Anushka, Call Super, Frank and Tony, Young Marco.

20. Teltházas koncertek száma / évad: 30-40.

21. Jellemző jegyárak (koncert/parti, magyar, külföldi bontásban): Többnyire 1500-2500 forint között, hétköznap ingyenes.


22. Klubtörténet 

A LÄRM 2014-ben nyílt Csete Manek Gábor és Vida Vera elgondolásai alapján, majd olyanok csatlakoztak be segíteni, mint a BOUNCE-brigádból ismert Hi, azaz Vácz Milán (management), a kurrens dizájnt és a kurrens zenéket egyaránt reflexből követő Csík Hargi (art direkció) és az elektronikus zenei újságírás felől érkező Unger András (kommunikáció). A klub célja az volt, hogy magát az piaci alapú elvárásoktól eltávolítva egy olyan közeget hozzon létre, amiben szabadon lélegezhetnek a dj-k és a vasakkal érkezők, és szerencsére ezt a filozófiát máig sikerül átültetni a gyakorlatba. A LÄRM külseje, azaz belseje minden évben átesett kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokon, időközben kibővült egy elvonulós szeglettel, idén pedig különleges dekorfényeket kapott.


23. A klub történetének három legemlékezetesebb pillanata

- A nyitás maga, amire tapinthatóan jó ideje ki volt már éhezve a budapesti underground és a várt hatás nem maradt el, tapintható volt a vibrálás, hihetetlen mennyiségű pozitív energia szabadult fel az első néhány hónapban

- Nők a pultban: elképesztő szettek Helena Haufftól, Tama Sumotól, Anushkatól, Lena Willikenstől, Anethatól, és várhatóan Jayda G-től is. Valamennyien borzasztóan erős hangulatokat tudtak generálni.

- Amikor a második generációs Chicago house veterán, Boo Williams járt itt, elhozta a buliba a színész Michael Penát, aki szintén a szeles város lakója, és hatalmas örülést rendeztek. Csillagok együttállása a pultban!

larmtechnokunst.jpg

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: klub larm klubkörkép
https://recorder.blog.hu/2017/10/31/klubkorkep_l_rm
Klubkörkép – Lärm
süti beállítások módosítása