Öngyilkos lett a Linkin Park énekese, Chester Bennington

2017.07.20. 20:51, rerecorder

chesterbennington-1500574299-640x427.jpg

A Linkin Park frontembere, Chester Bennington 41 éves korában, amerikai idő szerint ma reggel öngyilkosságot követett el Los Angeles Palos Verdes városrészében. A zenekar alig néhány hete adta első magyarországi koncertjét a VOLTon, több mint negyvenezer hazai rajongó nagy örömére (galéria a koncertről).

Chester Bennington a kilencvenes évek elején alapított Grey Daze nevű grunge-os zenekar élén vált szolidan ismertté, majd 1999-ben csatlakozott a Linkin Parkhoz és már vele készült a zenekar első lemeze, a nu metál korszakot meghatározó Hybrid Theory, amely 30 millió példányban kelt el, ezzel a 21. század legnépszerűbb bemutatkozó albuma lett és úgy általában is minden idők egyik legkelendőbb lemeze. A zenekar még sokáig népszerű maradt popos metállemezeivel, legutóbbi albumuk idén jelent meg és már inkább edm-s hatású, electropopos kiadvány volt. Bennington 2013 és 2015 között a Stone Temple Pilots énekese is volt, ezzel fiatalkori álma valósult meg. Bennington dolgozott Chris Cornell-lel is, a Soundgarden énekese májusban lett öngyilkos (és éppen ma lett volna 53 éves).

Benningtont gyerekkorában nagyon megviselte szülei válása, még inkább, hogy egy idősebb barátja évekig bántalmazta szexuálisan. Az énekesnek már fiatalon meggyűlt a baja a drogokkal, a zenekar pályája során sokáig alkoholproblémákkal küzdött. Bennington hat gyermeket hagyott hátra, közülük egy adoptáltat, kettő két korábbi kapcsolatból származott, három pedig második feleségétől (a legfiatalabb ikerpár 2011-ben született).

https://recorder.blog.hu/2017/07/20/ongyilkos_lett_a_linkin_park_enekese_chester_bennington
Öngyilkos lett a Linkin Park énekese, Chester Bennington
süti beállítások módosítása