Saint Etienne: Home Counties (lemezkritika)

2017.06.30. 08:50, rerecorder

saint-etienne.jpg

A Saint Etienne a brit popzene egyik legmegbízhatóbb zenekara az elmúlt negyedszázadban. Lemezeik színvonala hullámzásmentes és ha nagyobb szünetet hagynak is két LP között – mint most öt évet a 2012-es Words And Music után (igaz, közben a trió egyik tagja vaskos és lényeglátó poptörténeti könyvet publikált)  – akkor is ugyanott folytatják: megnyerő sunshine popos indie-szintinél.

saint_etienne_1.jpgKiadó: Heavenly / [PIAS]

Megjelenés: 2017. június

Stílus: örökzöld indiepop

Kulcsdal: Dive

Az egyik legszeretnivalóbb brit zenekar, a Saint Etienne életművébe tényleg bármikor gond nélkül be (vagy vissza) lehet kapcsolódni. Okos szociokommentárok és a nagy szív, elegancia és játékosság, puha melankólia és a szvingelő, diszkózó London, zenebuzis eklektika és azonnal felismerhető saját karakter és ízléses stúdióvarázslatokkal áramvonalasított, de időtlenül megszólaló indie pop; ez húsz év múlva is ugyanilyen jó lesz, és húsz éve is pont ilyen jó volt. Sarah Cracknell meg egy csoda.

8.5/10

Szabó Sz. Csaba


SZENT ETYIENN! KI EZ A NŐ A BORÍTÓN? GYŰJTÉSÜNKBEN A SOK TITOKZATOS LEMEZCÍMLAP-MODELL KÖZÖTT AZ ELSŐ SAINT ETIENNE-BORÍTÓSZTÁR IS.


a friss lemez: 

https://recorder.blog.hu/2017/06/30/saint_etienne_home_counties_lemezkritika
Saint Etienne: Home Counties (lemezkritika)
süti beállítások módosítása