Szabó Csaba – kedvenc 2016-os dalok

2017.01.04. 15:32, rerecorder

weyes_blood_0455.jpg

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös sorozat után kezdődik a 2016-os daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – Szabó Benedek után Szabó Csaba a mai második dj (nyitóképen Weyes Blood).

2016-OS RECORDER-BULI JANUÁR 7-ÉN LESZ A BEAT ON THE BRATBEN!


A 2016-os személyes kedvenc dallisták sorát
Biczó Andrea nyitotta, aztán Blaskó ZsófiaCsada GergelyElekes RolandForrai Krisztián, Kálmán Attila, Kollár Bálint, Komróczki DiánaLékó TamásMihályi DávidMika LászlóNémeth RóbertRónai AndrásSalamon CsabaSoós Csaba és Szabó Benedek volt a dj.

A RECORDER SZERZŐINEK – KÖZTE SZABÓ CSABÁNAK A – KEDVENC 2016-OS ALBUMAI.


Tavaly elhatároztam, hogy próbálok több új (mármint nem csak abban az értelemben új, hogy én nem ismerem, hanem, hogy nem olyan régen jelent meg) zenét hallgatni, mint az elmúlt pár évben, ami sikerült is és tulajdonképpen egyáltalán nem is bántam meg. Lehet, hogy ez nem volt egy különösebben izgalmas év, de mondjuk azon a vonalon, ami engem leginkább érdekel (új hullám, (poszt)punk, pszichedelikus pop/rock, illetve az ezekből kiinduló dolgok, nagyjából) azért egészen erős volt a felhozatal, szóval nem kellett különösebben kínlódnom, hogy normális zenéket találjak. Nyilván a Nők Éve volt megint, egyértelmű, nincs is ezzel semmilyen probléma, tök jó, csak így tovább. Aztán: nem 2016 volt az az év, amikor megszerettem a hiphopot, a Danny Brown-lemezen kívül nem is volt más, amit háromnál többször meghallgattam volna, de a Danny Brown eleve a fehér embereknek szól, szóval nem ér.  És ami rendkívül fontos, hogy tavaly végre megint volt egy szám, amit teljes szívemből tudtam gyűlölni, ez nekem tényleg nagyon hiányzott már, annyira nincsenek már mindent vivő, össznépi slágerek, vagy ami van, az annyira érdektelen, hogy tisztességesen utálni sem lehet, szóval köszönöm a Lukas Grahamnek és az undorító 7 Years-nek (a YouTube-on kereshető, hallgatható felvételről van szó – a szerk.), ez nálam már most egy modern klasszikus. (Látom, hogy 2015-ös, de akkor is tavaly futott be.)


Alább hallgathatók Szabó Csaba kedvenc dalai, masszív 47 dalos playlistben, aki részletesebben is olvasni szeretne a dalokról, itt teheti meg.

https://recorder.blog.hu/2017/01/04/szabo_csaba_kedvenc_2016-os_dalok
Szabó Csaba – kedvenc 2016-os dalok
süti beállítások módosítása