Biczó Andrea – kedvenc 2016-os dalok

2016.12.26. 14:30, rerecorder

metronomy1250.jpg

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista – után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös sorozat után kezdődik a 2016-os daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – a sort Biczó Andrea nyitja (a nyitóképen Metronomy).

2016-OS RECORDER-BULI DECEMBER 29-ÉN LESZ A BEAT ON THE BRATBEN.

Nem tartok sok hagyományt, de a dallistámra sosem írok olyat, amit a lemezlistám már tartalmaz. Na, ez most sem lesz másképp. Helyette persze megint vannak nagy jövőévi albumreménységek, és olyanok is, akik 10 számon keresztül már untattak, de ha kiragadunk egy mozzanatot, akkor az tényleg igazán jó. Note to myself: jövőre hallgass kicsit több vidám zenét!


A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE BICZÓ ANDREÁNAK A - KEDVENC 2016-OS ALBUMAI.


Yeasayer
: I Am Chemistry

Az áprilisban megjelent Amen & Goodbye albumot felvezető első kislemez alapján joggal reménykedtem, hogy már idejekorán meglesz az év albuma. Aztán nem lett, de ez a dal valahogy mégis egészen mostanáig beragadt.


Radiohead
: Daydreaming

Fontosnak tartom, hogy megemlékezzek arról, hogy idén hosszú évek után először tényleg megkedveltem a Radioheadet. És az új lemezről meg ez a kedvencem.


sone_rose.jpgThe Stone Roses
Beautiful Thing

Őszintén szólva én az a típusú ember vagyok, akinek viszonylag nehéz három percen túl lekötni a figyelmét, a Stone Roses visszatérése meg hétperces, és így is rengetegszer meghallgattam, szóval mindenképpen itt a helye.


M83 (feat Mai Lan)
: Go!

Ez a lemez olyan, hogy ha az elmúlt két hónapban jött volna ki, akkor jó eséllyel ment volna az albumlistámra, viszont igen hamar kiderült róla, hogy nem túl időtálló. Persze még így is Anthony Gonzales (és csapata) koncertje volt a legjobb dolog, ami a Szigeten idén történhetett.


At The Drive-In
: Governed By Contagions


VISSZATÉRT AZ AT THE DRIVE-IN!


Metronomy
: Miami Logic

Joseph Mounték legutóbbi lemeze egészen klassz kis időutazás, nem váltják meg vele a világot, de van rajta néhány dal, aminél semmi sem esett jobban azokon a bizonyos nyári éjszakákon.


Kllo
: Walls To Build

Ennek az ausztrál unokatesó-duónak már volt korábban egy EP-je, és már egész sok helyen menőnek számítanak, én viszont csak idén fedeztem fel őket. Hazudnék, ha azt mondanám, az idei Well Worn című EP-jük minden dala lenyűgözött, de a nyitószámban van valami bújtatott dög, miközben az egész olyan végtelenül naivnak, romantikusnak és cukinak hat.


Solange
: Don’t Touch My Hair

solange_jgneobiu_400x400_1.jpgÉn tényleg nagyon vártam Solange új albumát, és valószínűleg nem is az ő hibája, hogy nem talált be nálam maradéktalanul. Inkább nekem vannak időszakaim, amikor valamiért sokkal kevésbé vagyok fogékony az R&B-re. Ettől függetlenül talán két év múlva előveszem majd ezt a lemezt és rongyosra hallgatom. Addig pedig maradnak a kiemelkedő dalok, mint ez, ami számomra azért is fontos, mert a világon kevés dolgot rühellek jobban, mintha valaki hozzáér a hajamhoz. Még ha ennek a számnak nem is ez a lényege.


Flume ft. Tove Lo
: Say It

Ez egy tök jó popsláger is lehetne, egyébként pedig bármikor szívesen elbulikáznék Flume szettjére.


Bat For Lashes:
Sunday Love

Egészen biztos vagyok, hogy a budapesti koncertje óta elfogult vagyok Natasha Khannal, mert előtte alig akaródzott végighallgatni a Bride-ot, most meg már kedvenc számot választok róla. Még szerencse, hogy ez egy szubjektív lista.


+1 Father John Misty: Come To Mama

Egyáltalán nem volt rossz Lady Gaga idei lemeze, sőt. Viszont amint meghallottam a Come To Mama című dal eredetijét drága szerelmem, Joshua Tillman előadásában, végigfutott rajtam a hideg, és úgy éreztem, ez így önmagában már tökéletes. Képtelen voltam levenni az ujjam a repeat-gombról.


+2 Sigma ft. BirdyFind Me

Az idei év bűnös örömök-dala. Nyilván dobott rajta, hogy épp a legnagyobb Stranger Things-rajongásom közepette láttam a klipet, amiben Milly Bobby Brown szerepel. De nem akarok mentegetőzni. Megtörtént és kész.

 

BICZÓ ANDREA KEDVENC 2012-ES DALAIT ITT HALLGATHATOD. 

A 2013-ASOKAT ITT. 

A 2014-ESEKET ITT.

A 2015-ÖSÖKET PEDIG ITT.

https://recorder.blog.hu/2016/12/26/biczo_andrea_kedvenc_2016-os_dalok
Biczó Andrea – kedvenc 2016-os dalok
süti beállítások módosítása