Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (19: Wales)

2016.07.01. 11:46, rerecorder

flag_of_wales_2_svg.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét: Törökország, Izland, Albánia, Oroszország, Románia, Horvátország, Ukrajna, AusztriaÍrországCsehországSvédország, SvájcPortugáliaÉszak-ÍrországBelgiumOlaszország, Anglia és Lengyelország után a ma este a belgák ellen negyeddöntőt játszó Wales következik. Nem is gondolnád mennyi szuper előadó walesi.

Wales

2000px-flag_map_of_wales_svg.jpgAranylemez: Az egységes egyesült királyságbeli adatok érvényesek: 100.000 példánytól.

Kurrens sztár: Sztárok, akikről nem is feltétlenül tudjuk: Marina & The Diamonds, Duffy, Cate Le Bon. Illetve két nagyon fontos zenekar: a Super Furry Animals és a Manic Street Preachers.


CATE LE BON FRISS, REMEK ALBUMÁRÓL ITT ÍRTUNK!

Klasszik sztárok: Róluk se nagyon jut eszünkbe, hogy walesiek: Tom Jones, Shirley Bassey, Amen Corner, Badfinger, Shakin' Stevens, John Cale, Julian Cope. A hatalmas sikereket el nem érő, de nagyon fontos posztpunkos Young Marble Giants és pszichpopos Gorky’s Zygotic Mynci (meg persze sokan mások: The AlarmCatatonia, Stereophonics, Goldie Lookin Chain, Los Campesinos!, McLusky, Future Of The Left)

Jellegzetes stílusok: A walesi nyelven is éneklő pszichedelikus popzenekarok igazán különlegesek.

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/07/01/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_19_wales
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (19: Wales)
süti beállítások módosítása