Magyarradar - Synus0006

2015.09.02. 19:16, Frontrecorder

synus0006.jpg

Az európai techno új virágkorát éli, a műfajban figyelemreméltó producerekért nekünk sem kell a szomszédba menni. Inkább ők mennek a szomszédba, mint a hazai underground elektronikus közegben idestova közel tíz éve aktív Synus0006, aki idén nyáron fellépett a régió két jelentős haladó szellemű zenei fesztiválján is (a Pohodán és a Tauron Nowa Muzykán - itthon pedig a Rakétán), és úgy tűnik, minimalista, sötét és acides hangzásvilágú, 100%-ig live zenei produktumait egyre erőteljesebben észlelik a globális techno-radarok, mi pedig most végre regisztráljuk Magyarradarunkon.

synus0006_2.jpgIndulás: Az első megjelenés 2006-ban volt a Chi Recordings-nál, hivatalosan itt tűnt fel a Synus0006 név először, és szerintem innentől kezdve foglalkoztam komolyabban a témával.

Tagok: me, myself and I.

Stílus: Az elmúlt közel 10 évben elég széles palettán mozogtam, de mostanra szinte kizárólag a technóra koncentrálok.

Hatások: Gondolom az összes zene hatott rám, amit valaha is hallgattam, hadd ne soroljam fel. Nem zenei hatás pedig minden, ami körülöttem van.

Kiadók: A Panel Trax Records-ot Maks barátommal csinálom, a B4CK6ROUNDNO1SE kiadót pedig csont egyedül, ez utóbbin csak a saját zenéim jönnek ki. inkább mostanában erre fókuszálok. Ezek mellett sok más labelnél jelentek meg zeném (Chi, Nasty Temper Records, Authentic Pew stb).

Történet:  Valamikor a 2000-es évek előtt ismerkedtem meg a ReBirth és a Fruity Loops szoftverekkel. de ebben az időszakban még nem beszélnék produceri munkáról. Később lett jobb gépem, jobb hangkártyám, hardverem, aztán még több hardverem. 2006 óta jelennek meg zenéim rendszeresen, Az idén beindul a külföldi turnézás. lett egy külföldi booking ügynököm is, eddig már sikerült eljutnom Moszkvába, Szentpétervárra, Berlinbe, Lengyelországba, Szlovákiába... és ez csak a kezdet (remélhetőleg). Nem nagyon akarok a magyar dolgokkal foglalkozni, ha nagyképűnek hangzik, ha nem. Itthon irigyek az emberek és nincs semmi összetartás - ez nem csak a zenei vonalra értendő -, egyébként meg Magyarországon nincs technoszíntér, csak szólok. 

A zenéket egyre egyszerűbb koncepcióval készítem, de egyre masszívabb hangokkal. A kevesebb néha több - néha csak 2-3 sávból áll egy zene. Utálom a trendeket. Az elmúlt 1-2 évben nem igazán hallgattam zenét, így nem is befolyásol semmi. Viszont azt látom, hogy nagyon sokan erőltetnek maguknak bizonyos stílust, ami szerintem nagyon vicces. Nekem a legtöbb zeném nem azért sötét, mert az menő, hanem mert ilyenre sikeredik - ha egy tengerparti Ibiza-zenét kezdenék el írni, abból is előbb-utóbb valami mélység lenne, vagy acid. Amúgy nem egy sötét szobában élek.

Megjelenések: Five Years Later(Chi Recordings. 2011), Panel Trax 014 ‎(Panel Trax, 2011), Brutally Strong Identity EP ‎(Chi Recordings, 2013), Red Orange Black Red EP (Nasty Temper, 2015), emellett számos EP a B4ck6roundno1se címkén 2011 óta (itt meghallgathatók), továbbá 2006 óta számos single, maxi és split kiadvány, illetve néhány remix (közte az Erik Sumo Band Disco In My Headjéből, illetve a Péterfy Bori & Love Band Őrült Ékszer című dalából).

Küldetés: még több live act,

Jövőkép: nagyobb lakás.

Mellékprojektek: család, crossfit.

Szexepil: WTF?

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nagyon sok jó név játssza vagy szupportálja a zenéimet, például Ben Klock Sleeparchive, Jonas Kopp, Truss, Truncate, Rebekka, Exium, Datura Dilema, Electric Indigo, Samuli Kempp.

https://recorder.blog.hu/2015/09/02/magyarradar_synus0006
Magyarradar - Synus0006
süti beállítások módosítása