Itt a Cseh Tamás Program: kezdő zenekarok segítése.

2015.02.16. 13:51, Recorder.hu

cstp_11_650.jpgAz Akvárium Klub KisHall termében 2014. október 27. és november 5. között, 8 napon át zajlott a Cseh Tamás Program első kép- és hangfelvétel megvalósítására kiírt pályázatának meghallgatása. Több mint 200 zenekar igyekezett bebizonyítani, hogy érdemes a program támogatására.

A fellépőket folyamatosan háromtagú zsűri értékelte, akik 3 óránként váltották egymást, így közel harmincan hallgatták a kezdő előadókat. A zsűrit minden alkalommal az NKA Zenei Kollégiumának egy tagja, illetve két szakértő, mentorjelölt alkotta. A végső döntést az NKA Zenei Kollégiuma hozta meg, áttekintve a helyszíni értékelőlapokat, illetve a fellépőkről készült videofelvételeket és hanganyagot. Az eredeti tervek szerint 30 zenekar részesült volna a 60 milliós keretből, ám a kollégium megnövelte a keretet, így végül 42 zenekar között osztottak szét valamivel több mint 80 millió forintot. A kiválasztott zenekarok munkáját mentorok segítik, akik kapcsolataikkal, tanácsaikkal járulnak hozzá a lemezek, klipek elkészítéséhez, hiszen a pályázók azt vállalták, hogy a támogatásból legalább egy új videóklipet, illetve öt új dalt rögzítenek profi módon.

Az eredményt bejelentő sajtótájékoztatón, ami a Cseh Tamás Program első alprogramjának indulását is jelentette, a kiválasztott zenekarok közül az ÉK és a D.A.S. Trio is fellépett. A zenekaroknak nyár közepéig van lehetőségük a pályázatban vállalt céljaikat teljesíteni. A többi alprogram nyerteseit, így a vidéki klubokat és helyi médiumokat is bevonhatják a terveik megvalósításába. Emellett az ingyenes zenei menedzsment workshopok nem titkolt célja ezeknek az együtteseknek is segítséget nyújtani.

A nyertes zenekarok: Bagossy Brothers Company zenekar, HungaRiddim zenekar, Bogdán Norbert, Manaky zenekar, ÉK, Kubinyi Júlia, MásKÉP, Eszterlánc kórus és a Louisiana Double, FACE'n'BASE, Zűrös Banda, BABEL, Hungarian FolkEmbassy, Lynd, Looper Project egyszemélyes zenekar, The Trademark, Kiss Flóra Zenekara, Dopping, Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra, WindSingers acappella együttes, Noemo, Gourmand, VUK, Kalef, Kalmár Panni, Words Are Melodies, Lóci játszik, Infusion Trio, HÁROM, Holecskó Gergely, Juhos, Soul Surge, Headbengs, Fatal Error, Pace Palmers, Nemulass, INFINITY, Unmasked, Ersch, Drywing, D.A.S. Trió, Margaret Island, Sky Fanatic.

A programmal kapcsolatos legfontosabb információk megtalálhatóak a www.csehtamasprogram.hu oldalon.

A képen a kezdők pályázatának legfiatalabb jazz-zenekara: a D.A.S. Trio (fotó: Nagy Márton)

Cikksorozatunk a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/02/16/itt_a_cseh_tamas_program_kezdo_zenekarok_segitese
Itt a Cseh Tamás Program: kezdő zenekarok segítése.
süti beállítások módosítása