Magyarradar - Lions Of Suburbia

2014.11.21. 15:22, Frontrecorder

lionsofsuburbia.jpg

Idén ünnepli tízéves fennállását, habár jelenlegi nevét 2010 óta használja a hazai ska színtér egyik titkos favoritja, a székesfehérvári Lions Of Suburbia, amely - mint a legtöbb igazán karakteres hazai zenekar a műfajban - nem színtiszta skát játszik; ők rhythm & blues-zal, punkkal, némi dzsesszel és poprockos elemekkel fűszerezik. Jövő héten nálunk mutatják be új EP-jüket, előtte pedig most magukat.

Megalakulás éve: 2004.

Tagok: Frankie (vokál/gitár), Jui (béjsz), Színész Úr (vokál,dobok), Andro (orgona), Empress Nelly (szaxi), DannyBoy (trombi)

Stílus: ska&rhythm&roll

Hatások: A tradicionális ska zenéktől (The Skatalites, Desmond Dekker), a 2 tone-on át (Bad Manners, The Specials, Madness) a skapunkig (Mad Caddies, The Toasters) minden ska-hullám hatással volt ránk. Manapság legfőképp a Tokyo Ska Paradise Orchestra, Melbourne Ska Orchestra és a Trojan Records kiadványait hallgatjuk, elsősorban a hangzásviláguk miatt.

Kiadók: saját kiadás

Történet: A zenekar még Escape néven indult, szerves építői voltunk a székesfehérvári zenei életnek, karöltve barátainkkal, az akkori Jacked zenekarral. 2005-ben megnyertük első tehetségkutatónkat a Fezen Fesztiválon, meg is lepődtünk, hogy a heavy vonalnak így bejött, amit csinálunk. Ezt követően kaptunk csak igazán nagy lendületet és jártuk az országot a PASO-val, Tigrissel és az eSKAbbe nevű veszprémi skapunk brigáddal. Jókor voltunk jó helyen. Ez egy nagyon pozitív időszak volt a hazai ska zenei életben, nagyon élt a ska és reggae szcéna, legfőképp Budapesten. 2007-ben előzenekara voltunk a The Toasters-nek az A38-on, amire a mai napig nagyon büszkék vagyunk. 2008-ban ismét megmérettettük magunkat, és második helyen végeztünk a Budapest Underground Tehetségkutatón, 2009-ben pedig az MTV Iconon léptünk fel, ahol a Hungaria együttes Duci Juci című dalát dolgoztuk át skára. A 2010-es évben ismerkedtünk meg Puha Szabolcs (1G Records Studio, Soundhead) hangmérnökkel, akivel azóta is sokat dolgozunk együtt. Általa ismert meg minket a legendás liverpooli nu-jazz producer, Paul Murphy, akivel másfél évet dolgoztunk együtt kisebb projekteken, reklámzenéken. Az ő tapasztalata és produceri meglátásai igen pozitív hatással voltak ránk. Egy közös számírás közben jött a „Here we are, here we are, the Lions of Suburbia” szövegrészlet, amiből végül megszületett a zenekar mostani neve.

Megjelenések: Only Way EP (2006), Fly EP (2007), Put Your Hands Up single (2009), Do You Wanna single (2010), Stranger single (2013), Letters To San Francisco EP (2013), és most fog megjelenni a Beware Of The Jungle EP (2014)

Küldetés: Színt vinni a szürke hétköznapokba, mosolyt csalni az arcokra.

Jövőkép: Elkezdtük a felkészülést a februári nagyszabású A38-as koncertünkre, ahol a Bad Manners előzenekara leszünk. Emellett továbbra is együtt dolgozunk Puha Szabival az új dalokon és új hangzásokon kísérletezgetünk. Jövő évre tervben van egy külföldi miniturné is a svájci The Liselottes zenekarral.

Mellékprojektek: Nyolc évig volt iamyank a dobosunk, Andro játszik még a Yellow Spots-ban, valamint Danny boi tagja még a Speakers Of Zion reggae formációnak és Creative Sound Systemnek.

Szexepil: Nelly szaxiszólója

Legnagyobb eredmény, elismerés: 2011, Prága, Rock For People fesztivál, ahol délután kettőkor megtelítettünk egy közel 500 férőhelyes reptéri hangárt.


A skapunkosított Duci Juci az akkor még Escape néven játszó zenekartól:


a Do You Wanna nem hivatalos videója:


a tavalyi EP teljes egészében:

https://recorder.blog.hu/2014/11/21/magyarradar_lions_of_suburbia
Magyarradar - Lions Of Suburbia
süti beállítások módosítása