„Úgy érzem, rendkívüli dolgok történhetnek velem a közeljövőben” – Magyarradar: WXLFLESS

2024.07.30. 16:17, srecorder

wxlfless_1.jpg

Hogyan jutott el a Black Sabbathtól Tony Hawkig, a svéd Jackasstől a hiphopig? Az első Sávlekötő Camp győztese, WXLFLESS mesélte el, honnan jött és hová tart.

Mikor indult: 14-15 évesen töltöttem le először az FL Studiot és EDM trackeket kezdtem csinálni (hamar meguntam). Akkor még olyan flessekben voltam, hogy DJ Wolf leszek és Tomorrowlanden lépek fel. Utána leginkább tanultam a DAW-ot, beateket csináltam külföldi „noname” előadóknak meg beatstarsra. A WXLFLESS-projekt amúgy nem tudom pontosan, mikor indult, de az első EP 2019-ben droppolt SIKERÉVEK címmel.

Hol indult: 8200 Queen City, Veszprém.

Tagok, hangszerek: Ebben a produkcióban két DJ segít nekem a forró szituációkban a színpadon: TxyBandi vagy Addie Water, de a későbbiekben biztos a bővülés.

Stílus: Hip-hop, rap, rock, pop, elég színes a paletta. Keresem a flow-mat, ugye.

Hatások: 4. osztályos voltam, amikor kaptam egy pici, fehér mp3-lejátszót. A következő bandák zenéi szerepeltek rajta: Tankcsapda, AC/DC, Deep Purple, Black Sabbath, Green Day, Alvin és a Mókusok, Supernem stb. Izom Guitar Hero-korszak PS2-n. 15 éves koromban elkezdtem gördeszkázni, és ott már bejött a Tony Hawk's American Wasteland type skate-punk zenék, a Jackass, a Dudesons (ez a svéd Jackass, geci jó), Offline Magazin, Thrasher stb.

16 voltam talán, amikor az egyik skater közösségben megmutatták a Wu-Tanget, Biggie, Gangstarr, Jay-Z, Nas, OFWGKTA, azóta pörög a hip-hop. Évekig kosárlabdáztam és ebben az időszakban ismerkedtem meg a trapzenével is. Talán ez volt a legfinomabb számomra, mert ebben az időszakban kezdtem el szövegeket írni és mikrofon elé állni.

Pár évvel ezelőtt kezdtem el behozni a lemaradást a magyar hip-hop terén is, mert egészen odáig sajnos nem is hallgattam a magyar szcénából előadókat. Ebben pl. hatalmas segítségemre volt a szakácsévek alatt Tarlósi Kornél séf (legkomolyabb séf itthon) és Beton.Hofi is, akik megmutatták nekem az itthoniakat: AKPH, Mulató Aztékok, Slow Village, Sör és Fű, Gege, Az Idő Urai, The Steve stb.

Amióta elkezdtem közösségben is alkotni, egyszerűen mindenkinek a zenéje motiváló számomra és ebben hatalmas segítséget nyújtanak az alkotótáborok, tehetségkutatók, különböző sessionök (Sávlekötő Camp, Kikeltető, stb.).

Kiadó: Nincs konkrétan lemezkiadóval szerződésem, de az első lemezem (FARKAS) a Universal Musicnál droppolt, a legutóbb megjelent REBEL-t pedig a WMMusicDistribution terjeszti, ahol egyébként bekerültem az Artist 2 Watch programba is.

Megjelenések: A FARKAS és a REBEL óta legalább még egy lemeznyi demó összegyűlt, és rengeteg új és érdekes művésszel dolgozom együtt hónapok óta. Még idén szeretnék kiadni ezek közül is párat valamilyen csomag vagy pakk formájában, de meglátjuk, mit hoz a jövő.

Küldetés: Szeretném a dalaimat a legmegfelelőbb és leglátványosabb módon a közönség elé vinni és növelni a fanbase-emet, megtanulni a lehető legtöbb hangszeren játszani és FEJLŐDNI.

Jövőkép: Erre nem fogok tudni válaszolni sajnos, mert nem elég a page, de most úgy érzem, rendkívüli dolgok történhetnek velem a közeljövőben.

Mellékprojektek: Sávlekötő Camp by OTP Junior, 2024 Kikeltető by KERET, Petőfi Nagylemez Program (HAJÓGYÁR), KEMP by Banana Records, zeneszerző: Nikola before Tesla (Nikola Tesla – a Fény gyermeke) Nemzeti Filmintézet, reklámfilmzenék pl. divatmárkákhoz, sound design stb.

Szexepil: Jól főzök, néha vicces vagyok.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Még csak az év felénél járunk és nagyon sok eseményen részt vettem, nyertem, megismernek az emberek, megismerek én is új arcokat, de mégis a legnagyobb elismerés talán az volt, amikor tavaly a Miskolci CineFest Nemzetközi Filmfesztiválon az előbb említett (egyébként közönségdíjas) Tesla-film premierjén Csupó Gábor személyesen gratulált a filmhez készített zenékhez. 

 

NEM TALÁLOM A HELYEMET A BOLYGÓN. KRITIKÁNK A REBELRŐL.

„Wxlfless második albuma igazán ambiciózus anyag. Mondjuk az önmagában már nem számít nagy szónak, hogy félórás hosszát meghazudtolóan sokszínű – noha egyértelműen a hiphop a kiindulópont. Van itt klasszikus trap (amivel Wxlfless indult); groovy, minimalista „alternatív hiphop”; indie singer-songwriteres dalok; soul; kemény rockriffek. Az viszont már komoly teljesítmény, hogy tényleg mindegyik területen sikerült erős, emlékezetes dalokat írni.” ELOLVASOM A TELJES CIKKET.

 

WXLFLESS a Kikeltetőben:

 

WXLFLESS a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Fotó: Sutus Fanni.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/07/30/magyarradar_wxlfless
„Úgy érzem, rendkívüli dolgok történhetnek velem a közeljövőben” – Magyarradar: WXLFLESS
süti beállítások módosítása