Velkei Zoltán – Kedvenc 2013-as dalok

2014.01.09. 10:05, rerecorder

chk-chk1.jpg

Ahogy már tavaly és tavalyelőtt is tettük, a Recorder szerint 2013 ötven legjobb albumamagyar kiadványai, valamint a személyes lemezlisták után következtek a kedvenc dalokat feldolgozó évösszegzések! Szerzőink 2011-es és 2012-es favoritjai után 2013-ban is ABC-rendben haladtunk, a felvételek rögtön meghallgathatók, rövid kommentárokkal, a sort Biczó Andrea nyitotta, majd Csada GergelyDömötör Endre és Elekes Roland, Forrai Krisztián, Judák Bence, Klág Dávid, Lékó Tamás, Németh Róbert, José Simon, Soós Csaba, Sugó Lilla és Szabó Benedek után ma Velkei Zoltán zárja a dalos partit.


A RECORDER SZERZŐI JANUÁR 17-ÉN, PÉNTEKEN A BEAT ON THE BRATBEN JÁTSZANAK 2013-AS ZENÉKET!


Lapalux:
GUUURL

A brit Stuart Howard bemutatkozó albuma talán nem hozott akkora áttörést a művésznek, mint amekkorára előzetesen számítani lehetett, de jó számokból nem volt hiány rajta. A GUUURL kiemelkedett a gyűjteményből, ráadásul készült hozzá egy olyan nem hivatalos videó is, aminek a közel nyolcezres nézettségét szerintem az egyik haverommal hoztam össze.

FaltyDL ft. Ed Macfarlane: She Sleeps

Drew Lustmant 2012 végére egy kissé szürkülő, megfáradt előadónak éreztem, aki igazából már csak rutinosan ismételgeti önmagát a zenéiben. Nem hittem volna, hogy a Hardcourage című albummal ekkora változásra képes. Mindegyik számát imádom, de ehhez készült egy tök jó klip, úgyhogy ezt választom. A hideg téli napokon nagyon jól jött.

David Bowie: The Stars (Are Out Tonight)

David Bowie visszatérésétől mindenki teljesen odáig, meg vissza volt, és szerintem rohadt nagy baj van, ha a The Next Day az év visszatérő albuma. Ettől független a The Stars (Are Out Tonight) bődületes szám. Remélem 2014-ben David Sylvian is legalább előáll egy ilyen zenével (nem tudom megmondani miért kötöm össze mindig a két nevet).

AtomTM: My Generation

Azt hiszem úgy a 70. albumát adta ki 2013-ban AtomTM, szóval végképp röhejes, hogy még mindig ilyen zenéket hoz össze. Ki képes erre még rajta kívül?

Legowelt: Visions In My Mind

Legowelt a szintis űrtechno egyik igazi nagyiparosává nőtte ki magát napjainkra, és ugyan ez kétségkívül egy rakás középszerű anyag kiadását is magával vonta, de a Visions In My Mind bármikor klasszikus lenne.

Deadboy: Nova

Az egész tavalyi év a jungle/dnb revivalről szólt, de pont ezt a zenét nem nyomta senki sehol. Pedig.

Sweatson Klank ft. Deniro Farrar: Fuck & Fight

Ha valamiből rettentően keveset hallgattam 2013-ban, akkor az a hiphop volt. Ezt a zenét azonban még én sem tudtam kikerülni. Az album is remek lett, érdemes hallgatni.

Kahn ft. Flowdan: Badman City

Kahn mindig is a kedvencem volt a bristoli dubstep színtérből, és jól esik egy ideje hallani, ahogy vérprofi lazasággal átképezte magát grime szerzővé. A Badman City egy olyan EP legmocskosabb pontja, ami helyenként még dubstep is, de néha a Massive Attacket juttatja eszembe. Ez az ember valószínűleg soha nem fog albumot írni, de attól még remélem, hogy egyszer felkapottabb lesz.

!!!: One Girl, One Boy

A !!! (nyitóképen) nemesen öregszik, szerencsére Nic Offer nem kezdett el vénbuzis diszkókat nyomni, és bár lemezen annyira már nem voltak erősek, de az A38-as koncertjük nagyon rendben volt. Mondjuk nem ez a zene szólt, amikor bevette az énekes a bárpultot, de ha ezentúl háromévente össze tudnak hozni még egy-két ilyet, akkor minden rendben lesz.

A !!! ÉNEKESE A BÁRPULT-BULI ELŐTT ELSOROLTA NEKÜNK KEDVENC ZENÉIT IS.

Paul St. Hilaire: Who Goes There

Nekem ő örökre a Rhythm & Sound raszta szónoka marad, mindazonáltal idén rettentő kellemes volt felfedezni tőle ezt a saját számot. A modern jamaikai digidub köszöni szépen jól van, a nagy öregek lelkesen adaptálódnak hozzá.

Thundercat: Heartbreaks + Setbacks

Általában az ilyen lemezek nekem nem szoktak tetszeni, ezt meg idén meghallgattam vagy nyolcszor. De, azt hiszem, ez a pillanat volt az, amiért mindig a legszívesebben mentem vissza. Oda a szívem.

Machinedrum: Gunshotta

Először az Eyesdontlie-t akartam Machinedrumtól kiemelni, de arról annyit beszéltem és írtam az utóbbi hónapokban, hogy most inkább ezt választom. Nekem ez volt 2013-ban a disztópia-zene: félelmetes jövőképe van, ugyanakkor a dinamikus ritmusát csak imádni tudom.

Teengirl Fantasy: Nun

Ha volt 2013-ban igazi tudományos fantasztikus videoklip, akkor nekem ez az. Másodlagos, hogy a zene is bitang jó.


VELKEI ZOLTÁN KEDVENC 2011-ES DALAI ITT HALLHATÓK.


https://recorder.blog.hu/2014/01/09/velkei_zoltan_kedvenc_2013-as_dalok
Velkei Zoltán – Kedvenc 2013-as dalok
süti beállítások módosítása