Különleges lemezpremier Hó Mártontól vasárnap délután

2013.10.11. 14:25, rerecorder

Ho_Marton.jpg

Hó Márton legújabb nagylemeze vasárnap fog megjelenni, cseppet sem hagyományos módon, vagy bejáratott utakon. A Csodálatos Utazások című album premierje egy ehhez létrehozott oldalon dalról-dalra történik október 13-án, déltől.

A Hó Márton és a Jégkorszak (valamint a Hó Márton és a Jetik) frontembereként ismert Hó Márton tízszámos szólólemezzel jelentkezik október 13-án, vasárnap. A lemezpremier különlegessége, hogy egy e célból létrehozott oldal - http://csodalatosutazasok.kinja.com/ -  lesz az album bemutatásának felülete, ahol a dalok egyesével, mintegy félóránként kerülnek nyilvánosságra, egyfajta online közvetítés keretében. A lemezt nagyrészt szólóban rögzítette Hó (aki szintén szólóban adott már ki Schmitt Pálnak üzenő, rendpárti iskolaigazgató szavait megzenésítő vagy épp munkakereső dalt), mindössze három felvételen működnek közre jégkorszakos zenésztársai.

A HÓ MÁRTON ÉS A JÉGKORSZAK LEGUTÓBBI KLIPJE ITT LÁTHATÓ.

Át is adjuk a szót Hó Mártonnak, meséljen ő minderről: "Az album egy történetet mesél el, voltaképpen egy jó értelemben vett koncept lemez, de nem kell megijedni, szó sincs rockoperáról. A történet főhőse egy kétezres évek elején felnőtt fővárosi fiatal, aki úgy dönt, hogy világgá megy szerencsét próbálni. Tesz egy utolsó sétát Budapesten, majd kimegy Londonba új életet kezdeni. Aztán néhány hónap múlva kiderül, hogy miért is ment ki, majd a főhős hazatér, a történet végén pedig felmerül a jól ismert kérdés: "Menjek vagy maradjak?". A Csodálatos Utazások a hazai online lemezpremierek közül elsőként percről percre fog megjelenni, vagyis úgy fog kinézni, mint egy online közvetítés, nagyjából fél óránként kerül majd ki egy-egy szám vasárnap délután. A lemez mellé készült egy képregény is (Drienyovszki Eszter munkája), ezt automatikusan megkapják azok, akik letöltik a lemezt."

A lemez még 2013 során fizikai formában, cd-n is megjelenik, a kiadványhoz szintén jár majd az említett képregény.

LP SHOPPINGON IS VOLT VELÜNK - ÉS DINNYÉS JÓZSEFFEL - HÓ MÁRTON.

Az említett blogoldal már él és számos dalszöveg és a lemezhez kapcsolódó érdekesség megtalálható rajta, sőt a vasárnapi premierig is érdemes ránézni, mert folyamatosan kerülnek fel rá további dalszövegek és egyéb részletek.

a Csodálatos Utazások borítója:

Ho_Marton_Csodalatos_Utazasok_cover.jpg


a lemez dallistája:

kepregeny_borito.jpeg



az albumhoz járó képregény címlapja:

HM_CSU.jpeg



előzetes a lemezhez:


nyitófotó: Szőke Barna

Címkék: hó márton
https://recorder.blog.hu/2013/10/11/kulonleges_lemezpremier_ho_martontol_vasarnap_delutan
Különleges lemezpremier Hó Mártontól vasárnap délután
süti beállítások módosítása