Hó Márton és a Jégkorszak: Zászlók a Holdon (klippremier)

2013.07.19. 14:00, rerecorder

hó_márton.png
Hó Márton, a szólóban, a Hó Márton és a Jégkorszak, valamint a Hó Márton és a Jetik élén is aktív dalszerző-előadó idén már írt munkakereső dalt, zenésítette meg a rendpárti iskolaigazgató mondatait, sőt tavaly még a hazudó köztársasági elnöknek is üzent, de év végén még egy EP-t is kiadott a Jégkorszakkal (Zászlók a Holdon), melyről most a címadó Zászlók a Holdon című dalhoz készült egy kedves animációs klip.

HM_kanape.jpg"A nemrég megjelent Zászlók a Holdon EP címadó dalához most készült el ez a nagyon szerethető videoklip Drienyovszki Eszter rendezésében. Az ötletelés közösen ment, de a munka érdemi részét Eszter végezte: ő rajzolta, vágta, színezte, egyesítette és véglegesítette. Eszter pont idén végez egy animációs suliban, és ez a pár hónap alatt elkészített klip lett a vizsgamunkája is egyben. A maga nemében bájosan minimalista lett, de azért nem mondanám "bájosan amatőrnek", mert a végeredmény annál sokkal jobb lett. Vannak benne filmes meg holdraszállós utalások, mindenki megtalálhatja a maga kedvenc részletét. Mi nagyon szeretjük!" - mesélte a klipről Marci. A sok kedves részlet között nekünk az egyik kedvencünk a Microphones együttes Glow Pt. 2 című lemezének borítóját megidéző elefánt repülése, de tényleg tele van cukisággal a klip.

A jövőről is faggattuk Hó Marcit, aki a terveiről azt mondta, hogy "annyit érdemes még tudni az aktualitásokról, hogy idén nyáron vesszük fel a második lemezemet (az elsőnek, a 2011-es Dalok a fürdőszobábólnak is a Recorderen volt a premierje - a szerk.), amin tíz szám lesz, és Csodálatos Utazások lesz a címe. Jó értelemben vett történetmesélős konceptlemez lesz - egy fiúról szól, aki kimegy külföldre szerencsét próbálni. Szóval stúdióba vonultunk és gőzerővel folynak a munkálatok, ősszel pedig kint lesz az anyag a neten. Az albumot a méltán népszerű, legendás Tom-Tom Stúdióban rántjuk fel, Dorozsmai Gergő (The Moog, 40 Days, Gustav Tiger) bábáskodásával. Szeretünk mindenkit, aki meghallgat minket!"

A DAL SZERZŐJÉVEL LP SHOPPINGRA IS MENTÜNK, AHOL SOK MINDEN KIDERÜLT ÍZLÉSÉRŐL.

akkor íme, a kedves, ugyanakkor nagyon profi Zászlók a Holdon klip:




www.facebook.com/homarton


zenekari fotó: Botond Márton

https://recorder.blog.hu/2013/07/19/ho_marton_es_a_jegkorszak_zaszlok_a_holdon_klippremier
Hó Márton és a Jégkorszak: Zászlók a Holdon (klippremier)
süti beállítások módosítása