Így zenésítette meg Hó Márton a rendpárti iskolaigazgató mondatait

2013.01.21. 13:32, recordernews

homart.jpg

Nem sűrűn fordul elő mostanában, hogy kortárs magyar zenész az aktuálpolitika vizeire evezve szellemes dallal rukkoljon elő, ami egy friss eseményre reflektál. Hó Márton márpedig ezt tette, három nap alatt közel 30 ezer YouTube-megtekintést varázsolva össze magának.

HÓ MÁRTON KORÁBBAN MÁR A PLAGIZÁLÓ-HAZUDÓ SCHMITT PÁLNAK IS ÜZENT EGY DALLAL.

Történt ugye, hogy az Educatio köznevelési konferenciáján, ahol Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter is felszólalt pénteken, megjelent a tavaly ősz óta a kormány oktatáspolitikai intézkedéseit egyre gyakrabban és hevesebben kritizáló Hallgatói Hálózat néhány tagja, hogy a nyilvánosság előtt tehessék fel kérdéseiket. Szót nem nagyon kaptak, reakciókat viszont igen, egy kecskeméti igazgatónőtől például azt, hogy "nagyon éretlen vagy ezekhez a feladatokhoz, és még nem tettél le annyit az asztalra", másvalaki pedig azt javasolta az egyik felszólaló diáknak, hogy menjen haza lecsavarni két nagy fülest az édesapjának, amiért az nem nevelte meg.

Az eseményről megjelent videó azóta körbejárta az internetet, Hó Mártonnak pedig még saját dalszöveget sem kellett írnia, egyszerűen csak felhasználta ezeket a kiváló mondatokat, amik így önmaguk paródiájává váltak:

Persze már a dal videója alatt is megjelent a rendre utasító hangvétel, egy kommentelő annyit közölt, hogy "Most láttalak a híradóban Marci! Hát fiam, tényleg tanulj inkább! A fiatalkor vérmérséklete megbocsájtható, de a szemtelenség nem." Érdemes ezt összevetni azzal, hogy Angliában senkinek egy szava nem volt az ellen, hogy Thom Yorke a minap ennél pár fokkal szókimondóbban közölte: még a szart is kiperelné a miniszterelnökből, ha egy Radiohead-dalt merészelne felhasználni a kampányában.

https://recorder.blog.hu/2013/01/21/ho_marton_figyelj_ocsi
Így zenésítette meg Hó Márton a rendpárti iskolaigazgató mondatait
süti beállítások módosítása