Itt a Cseh Tamás Program - A CSTP Ideiglenes kollégiuma

2015.06.25. 09:11, rerecorder

rec033_cstp_2-cstpik-kep.jpg

Március elején jött létre az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma, amelynek vezetője Bajnai Zsolt lett, aki korábban szakmai tanácsadóként segítette a CSTP kidolgozását és működését. Tagjai Dósa Richárd, az Animal Cannibalsből, Horváth Gergely, az MTVA Petőfi Rádió és Petőfi TV felelős szerkesztője, illetve Tóth Tibor a Sziget Fesztivál szolgáltatásfejlesztési vezetője, az Etalon Produkció ügyvezetője. Az önálló kollégium felállítását a program pályázatait korábban intéző NKA Zenei Kollégium leterheltsége, a Cseh Tamás Program speciális forrása, illetve a CSTP folyamatos fejlődése is indokolta.

Az ideiglenes kollégium március eleje óta kétheti rendszerességgel tartja üléseit. Ezt elsősorban nem a pályázati felhívások a döntések száma indokolja, hanem az alakuláskor megfogalmazott cél, miszerint a második év megkezdése előtt valamennyi alprogramot és pályázati kiírást szeretnék átnézni a kollégium tagjai. A június elején tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az induló zenekaroknak, a kluboknak és az előzenekari program résztvevőinek szánt új pályázatok akár már júliusban megjelenhetnek, így augusztusi beadási határidővel számolva az ősz elejére nemcsak a döntések születhetnek meg, hanem a következő évadra vonatkozó szerződések is.

A Cseh Tamás Program második évére rendelkezésre álló forrás mértékéről június végén születhet döntés. A Music Hungary konferencián elhangzott információk szerint a közös jogkezelők mintegy 2 milliárd forintot utalhatnak majd át a Nemzeti Kulturális Alapnak. A beérkező forrás kollégiumok közötti felosztásáról pedig ezt követően dönthet az NKA Bizottsága.

Fotó: Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tagjai (balról jobbra): Tóth Tibor, Bajnai Zsolt, Horváth Gergely, Dósa Richárd.

Cikksorozatunk a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/06/25/itt_a_cseh_tamas_program_a_cstp_ideiglenes_kollegiuma
Itt a Cseh Tamás Program - A CSTP Ideiglenes kollégiuma
süti beállítások módosítása