Itt a Cseh Tamás Program: Önálló kollégium

2015.04.20. 17:45, rerecorder

cstp_logo_650_1.jpg

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mint a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnöke március elején úgy döntött, hogy a Cseh Tamás Program rendelkezésére álló forrásokról, illetve az egyes alprogramok pályázatairól a Zenei Kollégium helyett a jövőben a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium határozhat.

– Az új kollégium létrehozását több dolog is indokolta – mondta Bajnai Zsolt, a kollégium vezetője, aki korábban szakmai tanácsadóként segítette a Cseh Tamás Program kidolgozását és működését. – Egyrészt a Zenei Kollégium leterheltsége, hiszen ők a Cseh Tamás Program mellett az NKA valamennyi komoly- és könnyűzenei pályázatát bonyolították, ami nemcsak azt jelentette, hogy az Alapon belül a legnagyobb forrás fölött rendelkeztek, de a legtöbb pályázat értékelése is rájuk várt. Másrészt a Cseh Tamás Program forrása, ami nem az ötöslottó játékadójából származik, ahogy a legtöbb NKA-s pályázati keret, hanem az üres adathordozók után szedett jogdíjakból. Harmadrészt pedig a CSTP egy folyamatosan fejlődő, alakuló program, ami másfajta munkát igényel, mint amilyen a hagyományos, egy-egy nagy kulturális terület köré szerveződő kollégiumban zajlik.

A Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tagja lett Dósa Richárd, az Animal Cannibals tagja, Horváth Gergely, az MTVA Petőfi Rádió és Petőfi TV felelős szerkesztője, illetve Tóth Tibor a Sziget Fesztivál szolgáltatásfejlesztési vezetője, az Etalon Produkció ügyvezetője. A testület áprilisban már dönt a CSTP nemzetközi pályázatairól.

– Emellett hozzákezdtünk az alprogramok és a korábban megjelent pályázatok értékeléséhez, szükség szerinti átdolgozásához. Azt szeretnénk, hogy mire a nyár elején kiderül, mekkora forrás áll 2015-16-ban a rendelkezésünkre, már megjelentethető pályázati felhívásaink legyenek, így zökkenő nélkül folytatódhasson a Cseh Tamás Program – tette hozzá az új kollégium vezetője.

A programmal kapcsolatos legfontosabb információk megtalálhatóak a www.csehtamasprogram.hu oldalon.


Cikksorozatunk
 a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/04/20/itt_a_cseh_tamas_program_onallo_kollegium
Itt a Cseh Tamás Program: Önálló kollégium
süti beállítások módosítása