Magyarradar – Zanzinger

2014.04.29. 13:30, rerecorder

zanzinger ny.jpg

Nemrég mutattuk be a kliprendezőként is ismert Micsoda Dániel Zanzinger néven kiadott szuggesztív, igen remek bemutatkozó lemezét, a folkos-akusztikus Demons Of Future And Pastet. Most csütörtökön, május 1-én lehetőség nyílik élőben is a dalok hatása alá kerülni, Zanzinger a Kecskeméti utcai Goodbarban lép fel, de előtte bemutatja magát Magyarradar rovatunkban.

Indulás éve: 2012.

zanzinger 2.jpgTag: Micsoda Dániel.

Stílus: Folk/blues.

Hatások: The Tallest Man On Earth, Jack White, Bob Dylan, Nick Drake, Skip James, most meg folyamatosan Dave Van Ronk szól, aki többek közt Dylan mentora is volt, és nemrégiben a Coen testvérek csináltak filmet az életéből (ez az Inside LLewyn Davis).

Kiadó: Nincs.

Történet: A történet elég személyes, még Zanzinger név mögé bújva is, nem igazán tudom, hol kezdődik, inkább fontos elemei vannak. Ott van az elején az, amikor Ramallah-ban ülünk egy háztető szélén, én meg a Last Kind Words-t játszom, amit valószínűleg senki nem hallott még ott, soha az életben. Aztán meg az, amikor Pestre költöztem és egy barátommal osztoztunk egy szobán és így a dubstep-mixelés és az első számaim tök hamis előadásai osztoztak a téren, nem ritkán egyszerre. Vagy az, amikor reggel 8-kor, még bőven parketta-részegen próbálok Zalaszentgrótról visszavergődni Budapestre, egy komplett hangosítással a hónom alatt, egy igen hosszú éjszaka után. Ha az ember egyedül lép fel, egy idő után kénytelen megtanulni nem hazudni magának és nem pánikba esni.

zanzinger lp.jpgMegjelenések: Soulful Beasts (Single) 2013. január, Acoustic Studio Recordings (EP) 2013. szeptember, Demons Of Future And Past (LP) 2014. április.

Küldetés: Elkapni a hely és az emberek atmoszféráját és transzcendens síkon befurakodni a hálószobáikba.

Jövőkép: Tovább tetőző skizofrénia a filmes és a zenész célok között. Pályaválasztási nonszensz.

Mellékprojektek: Régebben játszottam egy-két zenekarban, de már rég kinyírtuk volna egymást, ha nem oszlunk fel hamar. Most Balog Márkkal (a lemez producerével) dolgozunk majd nyáron egy elektronikusabb anyagon és Stas (a moomba-király) is forral valamit, amiben lenne dolgom, hogy ezekből mi lesz, arról elképzelésem sincs.

Szexepil: A szövegeimben előforduló lírai, de naturalista „fuck”-ok.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az, hogy az én zeném meghatározhatóvá vált, egy elég új történet, de ami eddig is bitang jól működött, az az emberek hajlandósága a közös munkára, minden juttatás hiányában is. Ha ez nem lett volna, akkor egyáltalán semmilyen lemez sem lenne most, szóval azt hiszem a Zanzinger túlélte a no-budget produkciók természetes kiválasztódását.


a most csütörtöki, május 1-i Zanzinger-koncert a Goodbarban lesz (Kecskeméti utca 6. a Kálvinhoz közel), Facebook eseményoldal


a szuper Zanzinger-lemez teljes egészében: 


az Oh My Love című dal élőben:  

https://recorder.blog.hu/2014/04/29/magyarradar_zanzinger
Magyarradar – Zanzinger
süti beállítások módosítása