Daft Punk Stevie Wonderrel, NIN-kiakadás és harminc házasságkötés a Grammy-színpadán

2014.01.27. 10:07, rerecorder

pharrell_daft_punk_grammys_h_2014.jpg

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóan átadták a legrangosabb éves amerikai zenei díjakat, azaz lezajlott az 56. Grammy-díjátadó. A Daft Punk (ötöt), a Macklemore & Ryan Lewis (négyet), Lorde (kettőt) nyerte a főbb díjakat, volt sok nagyszabású élő produkció, Trent Reznor Nine Inch Nails-főnök kiakadt, hogy rákevertek egy reklámot produkciójukra és Queen Latifah összeadott harminc - vegyesen hetero- és homoszexuális - párt a színpadon.

A nevetségesen sok kategóriában (82-ben összesen) díjakat osztó Grammy-n idén a Daft Punk lett a fő győztes, az év hangfelvétele és popzenekari produkciója (Get Lucky) és az év albuma, tánczenei albuma és hangmérnöki munkája (Random Access Memories) is az övék lett, Lorde-é az év dala és az év popzenei szólóelőadója díj, a Macklemore & Ryan Lewis párosé pedig a legjobb rap album, rap dal és rap előadás, valamint ők az év újoncai is. A dolog iróniája, hogy a rap műfaji bizottsága a pop kategóriába sorolta a producerpárost, ám a nagyobb döntési jogkörű fő Grammy-bizottság csak besorolta őket a rapbe.

Az alternatív zenében a legjobb album a Vampire Weekendé és végre a Led Zeppelin is nyert egy Grammy-t, igaz eléggé izzadhattak a díjazók, hiszen egy eredetileg 2007-es koncertfelvétel, 2012-ben megjelent anyaga lett 2014-ben az év rockzenei albuma. A díjazottak teljes listája itt böngészhető.

Akadt kiadás is, a sok szuperprodukció között a záró egy Nine Inch Nails, Josh Homme, Dave Grohl, Lindsey Buckingham összeállás volt, először a NIN-féle Copy Of A, utána a stáblista alatt a QOTSA-féle My God Is The Sun szólt, erre húztak rá egy reklámot, amire Trent Reznor a twitterén egy "Music's biggest night...to be disrespected. A heartfelt FUCK YOU guys" üzenettel reagált.

és akkor a produkciók, volt rengeteg, a leginkább várt azonban az volt, hogy a Daft Punk végre élőben előadja a Get Luckyt - meg is tették Pharrell (az év producere amúgy) és Nile Rodgers mellett ott Stevie Wonder is emelte a produkció egyediségét:


aztán hosszú idő után Paul McCartney és Ringo Starr is egyszerre álltak (ültek) színpadon:


a már említett, reklámmal sújtott NIN-QOTSA előadás:


Beyoncé és Jay Z nyitófellépése:



BEYONCÉ LEGÚJABB VIZUÁLIS ALBUMÁRÓL ITT ÍRTUNK.


és a harminc házasságkötést kísérő Macklemore & Ryan Lewis-dal Mary Lamberttel, ami aztán Madonna-előadásba vált:

https://recorder.blog.hu/2014/01/27/daft_punk_stevie_wonderrel_nin-botrany_es_harminc_hazassagkotes_a_grammy-szinpadan
Daft Punk Stevie Wonderrel, NIN-kiakadás és harminc házasságkötés a Grammy-színpadán
süti beállítások módosítása