Helló, zombik, helló, mánkik! Itt a majompopos Banana Plague első dala, a Couldn't Care Less

2024.05.24. 17:12, srecorder

banana-plague.jpg

A Banana Plague-ben az Annie Lane, a Frank Waters és a Totoro zenészei játszanak laza számokat ott, ahol az afrikai pop, a jamaicai reggae, az amerikai hip-hop és a brit klasszik pop-rock találkozik. Magyarradar + klippremier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/24/hello_zombik_hello_mankik_itt_a_majompopos_banana_plague_elso_dala_a_couldnt_care_less
Helló, zombik, helló, mánkik! Itt a majompopos Banana Plague első dala, a Couldn't Care Less

masnap_650.jpg

(X) Beck Zoltán és Szűcs Krisztán sokféle zenekarban zenélt már együtt, de a Másnap az első közös szívügyük. Életre keltettek olyan Cseh Tamás-, Csengey Dénes-dalokat, amelyek ez idáig csak töredékesen léteztek. Szűcs Krisztián elmesélte, Zolival hogyan fonták bele magukat a dalokba új történetszálként és azt is, hogy a különleges produkcióban mindketten énekelnek és gitároznak, de a Várkert Bazárban sorra kerülő, június 2-ai estjükön a zongora és az ukulele is előkerül majd.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/24/hagytuk_hogy_a_dalok_dolgozzanak_rajtunk_interju_szucs_krisztiannal
Hagytuk, hogy a dalok dolgozzanak rajtunk - Interjú Szűcs Krisztiánnal

ezmarazstudio_1.jpg

Márciusban itt, a Recorderen debütált a Synema együttes tagjaiból újjáalakult, jazzy harmóniákat és neosoulos, furapopos dalokat funkys-hiphopos beütéssel játszó ezmaraz, akik új számukat a Mulató Aztékok és a Slow Village MC-jével, Tinkkel hozták össze.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/24/koszonet_a_hazai_hip-hop_kulturaert_itt_az_ezmaraz_es_tink_a_mulato_aztek_kozos_dala_a_jarda_fix
Köszönet a hazai hip-hop kultúráért! Itt az ezmaraz és Tink, a Mulató Azték közös dala, a Járda Fix

421919669_892311199566007_4897869601204433349_n.jpg

Könnyed indiepop, tabuk nélküli traumafeldolgozással, amit alternatív magyar folk színez át. Ezt halljuk a Hollandiában élő magyar énekes-dalszerző, Balogh Borka magával ragadó új EP-jén, amit az ihletett, hogy felnőttként is tovább kell küzdeni a gyerekkorból hozott viselkedésmintákkal, traumákkal, és a transzgenerációs örökséggel.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/24/lehessen_beszelni_a_kifejezhetetlenrol_magyarradar_ep-premier_borka_balogh_disposable
„Lehessen beszélni a kifejezhetetlenről” – Magyarradar & EP-premier! Borka Balogh: Disposable

volkovakriszti_foto_komro_czkidia-4.jpg

Tavaly indította el szólóprojektjét a Napfonat, a Folkfonics és a Muzsik és Volkova énekesnője, aki pár Petőfi- és Weöres-vers feldolgozása után most jön ki első saját dalával, amin már új együttesével játszik. Premier!

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/24/sotetben_el_istent_se_fel_itt_van_volkova_elso_szolodala_uj_zenekaraval_bolondot_kialt_premier
„Sötétben él, Istent se fél” – Itt van Volkova első szólódala új zenekarával: Bolondot kiált

karosi_julia_kristjan_randalu_kredit_kis_kata.jpg

A jazz, a népi dallamok és a klasszikus zene határterületein bátran kísérletező Karosi Júlia az észt zongoraművésszel, Kristjan Randaluval készítette el Inner Voice című, hatodik albumát, amit élőben már bemutatott a Bartók Tavaszon, most pedig a berlini XJAZZ Music kiadásában meg is jelenik a lemez, amin izgalmasan besorolhatatlan ének-zongora duóban keresik a belső békét.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/24/albumremier_karosi_julia_kristjan_randalu_inner_ingrid_jensen_voice
„A belső hangot szólaltatja meg, ami kapukat nyit meg” – Albumpremier! Karosi Júlia & Kristjan Randalu: Inner Voice

4000.jpg

Az év eddigi legnagyobb kritikai sikert arató avantrock lemeze, amire oda kell figyelni, hogy kiderüljön: nemcsak úgy elzenélgetnek egymás mellett a tagok. Ez a kritika először a Recorder magazin 114. számában jelent meg.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/23/still_house_plants_if_i_don_t_make_it_i_love_u_lemezkritika
Leszarják a hierarchiát. Still House Plants: If I don​’​t make it, I love u (lemezkritika)

mount_kimbie_press_shot_1.jpg

Nyár közepén az Akvárium Klubba is elhozza legújabb lemezét a Mount Kimbie.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/23/nyaron_mount_kimbie_az_akvariumban
Nyáron Mount Kimbie az Akváriumban!

gege-barbie.jpg

„Én az vagyok, akire iszom magam.”

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/23/6363_lusta_geri_mengyelejev_analog_balaton_tonkretesszuk_a_barbibabakat_premier
Itt az öntudatlan nyári veretések ellenbulihimnusza – 6363, Lusta Geri, Mengyelejev & Analog Balaton: Tönkretesszük a barbibabákat

black_nail_cabaret_teach_me_how_to_techno.jpg

A nappalim közepén figyel rólam egy festmény. Néha kell egy kis rossz, hogy jól érezd magad. Annyi hang van bennem, egy csapatot is kiteszek. Kicsi voltam, milliomos rocksztár akartam lenni. Zenéje vagy valakinek akkor is, ha nem akarod. Hadd nyalják a szarvasok, mint sótömböt, a Holdat. Legendás lények, bátor hősök; kottafüzet belülről; narancssárga és kék oldal. A Recorder új magyar zenéket bemutató rovata.

tovább →
https://recorder.blog.hu/2024/05/23/nincsen_nalam_szebb_leny_rec_hu
Nincsen nálam szebb lény - Rec.hu
süti beállítások módosítása