A varázslatos naplemente utáni pillanat – Klippremier! vaghy x Ohnody: When The Night Falls

2024.10.11. 11:54, srecorder

vaghy_video_still.jpg

Összeállt egy dalra a minimalista zongoradarabjairól ismert vaghy és a 2023 végi elvonulása után újra aktív énekesnő, Ohnody.

Vághy Tamás az Anna & the Barbies billentyűse, a hazai Piano Day-mozgalom megálmodója, vaghy néven pedig Nils Frahm világát is megidéző, diszkrét elektronikával megtámogatott modern klasszikus zenéket ad ki. Ebbe a zenei világba simul bele szépen közös dalukban Hegyi Dóri puha, sejtelmes éneke.

A When The Night Falls-t végig a bánat és a megújulás kettőssége hatja át, amit finom elektronikus zenei effektek is hangsúlyoznak. A videó is párhuzamba állítja ezt a kettősséget: egy táncost látunk egy üres otthonban és a szabadban, miközben a nap utolsó sugarai is kialszanak a naplementében.

„Vannak intim albumélményeim” – Ohnody kedvenc 2022-es zenéi

A dal producere vaghy és Ohnody volt, a keverést és masteringet Stámusz Ferenc (Stamusic.Studios) végezte. A dalszöveg Hegyi Dóri szerzeménye, a letisztult borítót Álmos Gergő (mïus) tervezte, a kiadó a Théque Records. A klipet Szemerey Bence (Odesa Films) rendezte, ami a Magyar Klipszemle versenyműsorában debütál majd mozivásznon, de a YouTube-on természetesen már megtekinthető.

Szemerey Bence így mesélt a videóról: „A film koncepciója a videoklip címén alapul. Kettős természete inspirált arra, hogy megtaláljam azt a határvonalat, amely megfelel a „leszáll az éj” motívumnak – ez egy különleges pillanat, amikor a fény és a sötét egymás mellett egyszerre létezik. A táncos egy házban mozog közepén egy kis fával, miközben párhuzamosan az erdőben táncol közepén egy apró házzal. Ezt a kettősséget fokozza, hogy a teljes videoklipet a kék órában forgattuk – ez a varázslatos naplemente utáni pillanat, amikor „leszáll az éjszaka”.”

 

vaghy a FacebookonInstagramon. Bandcampen.

OHNODY a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/10/11/a_varazslatos_naplemente_utani_pillanat_klippremier_vaghy_x_ohnody_when_the_night_falls
A varázslatos naplemente utáni pillanat – Klippremier! vaghy x Ohnody: When The Night Falls
süti beállítások módosítása