„Ez a legeuforikusabb és legfelhőtlenebb dal, amit valaha írtam” – Premier! Szűcs Krisztián: Pöckölj el

2024.06.25. 15:36, srecorder

szucskrisztian_fekvo.jpg

Új fejezetet nyit szólókarrierjében új dalával Szűcs Krisztián, az egykori Heaven Street Seven énekese. Az újhullámos-szintipopos lazulás alá Abel Ferrara korai kultfilmjéből, A fúrós gyilkosból vágtak össze klipet, horror helyett inkább underground bulikkal. Pöckölj el, Driller Killer!

„A Pöckölj el egy kicsit új időszámítás kezdete több szempontból is a szólóprojektemben, de főleg zeneileg. Ez talán a legeuforikusabb és legfelhőtlenebb dal, amit valaha írtam. A szöveg és a dal már-már gyermekien szerelmes idealizmusát úgy éreztem, hogy a nyolcvanas évek new wave és szintipopját is megidéző forma mutatja meg a legjobban. A mondjuk a Cure-ral vagy a New Orderrel fémjelezhető hangulatvilág persze mindig is nagyon meghatározó hatás volt már a HS7-nél is, de most egyszerűen markánsan ezt „követelte” tőlem a zene és a szöveg” – meséli Krisztián, akinek a megvalósításban a zenekar mellett fontos társa volt Moldvai Márk producer.

„Vele annak idején a NEO-ban zenéltünk együtt sokáig, és most 20 év után újra együtt dolgozunk, ami nagyon jó. Márknak persze nem kellett kétszer, sőt egyszer sem mondani, hogy milyen vibe-ot szeretnék, mert ő is egyből ráérzett. És ugyanígy jött a videó is, ami egy 1979-es, elég furcsa amerikai underground film jeleneteiből vágott össze Hosszú Gábor, a zenekar basszusgitáros-vizuálfelelőse. Nem a lustaság miatt nem forgattunk saját anyagot, hanem mert egy barátom rátette a film egyik bulijelenetére a dalt, és egyszerűen ott volt a majdnem teljesen kész klip az orrunk előtt.”

A tervek szerint idén még 3-4 Szűcs-dal is megjelenik, és talán 2025-ben összeáll egy teljes lemez. Élőben a holnap kezdődő Fishing On Orfűn, valamint a hegykői Tízforrás Fesztiválon lehet zenekarral elcsípni Szűcsöt, de lesz pár akusztik duós koncert is a nyáron, szeptember 29-én pedig egy különleges Müpa-fellépéssel zárul a szezon. „Ez a Honnan jön a dal? Zenés sit-down tragedy névre hallgat, és érdekes, néha vicces, néha komolyabb hangvételű betekintést enged az elmúlt 25 évben írt dalaim születési helyzeteibe, enyhén dramatizálva, és vizuállal megbolondítva.”

Szűcs Krisztián első szólólemeze két éve jelent meg: „A legtöbb szám szórakoztató sláger, amik azért gyakran a mókázás közben (vagy által) tudnak komoly dolgokról is szólni” – írtuk megjelenésekor a Vízválasztóról. Beck Zolival közös Cseh Tamás- és Csengey Dénes-estjéről, a Másnapról itt mesélt a Recordernek, Szálinger Balázzsal közös duójáról, a Szűcsingerről pedig itt. Hogy mik az all-time kedvenc zenéi, arról ebben a Lemeztáska-interjúban vallott, a Heaven Street Seven szövegeit pedig Vajna Ádám költő elemezte nekünk – ezért katt ide.

 

Szűcs a Facebookon. Instagramon. TikTokon.

Fotó: Kenéz Dorottya.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/06/25/premier_szucs_krisztian_pockolj_el
„Ez a legeuforikusabb és legfelhőtlenebb dal, amit valaha írtam” – Premier! Szűcs Krisztián: Pöckölj el
süti beállítások módosítása